Business Internaţional

Zeci de morţi într-un incendiu din Madagascar

Zeci de morţi într-un incendiu din Madagascar

Autor: Olimpia Nicolae

25.07.2016, 20:33 119

Treizeci şi opt de persoane, dintre care 16 copii, au murit într-un incendiu accidental al unei case din zona centrală a statului Madagascar, relatează Le Figaro online.

Din cei 39 de persoane ce erau prezente în casă în momentul incendiului, 38 dintre aceştia au murit, 16 fiind copii, iar cel mai tânăr având vârsta de şase luni, a declarat agenţiei France-Presse un reprezentant al Jandarmeriei locale.

După terminarea procesului de reabilitare al acoperişului unei case străvechi, a avut loc o petrecere. La sfârşitul evenimentului festiv, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acoperişul de paie a luat foc.

Focul a pornit de la un cuptor ce se afla în curte, răspândindu-se către o micuţă cabană construită din paie de orez şi îndreptându-se apoi spre acoperişul casei. Unul din fiii proprietarului este singurul ce a supravieţuit incendiului, sărind pe fereastra casei; acesta prezintă răni la nivelul picioarelor, dar este în afara oricărui pericol. Doi săteni ce au sărit în ajutorul victimelor prezintă arsuri grave pe suprafaţa corpului.

Din cauza instabilităţii din regiune şi infracţionalităţilor, invitaţii la petrecere hotărâseră să rămână peste noapte.

Sătenii au încercat să salveze persoanele blocate în incendiu, dar uşa casei rămăsese blocată. În timpul incendiului, invitaţii se postaseră în spatele uşii de la intrare. "Ei s-au aşezat spre exterior, iar uşa se deschidea spre interior", potrivit reprezentantului Jandarmeriei.

Casele cu acoperişuri de paie sunt foarte răspândite în zonele rurale malgaşe, iar incendiile sunt frecvente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO