Business Internaţional

Zona din România care ocupă locul 5 în topul celor mai performante regiuni din Europa

Zona din România care ocupă locul 5 în topul celor mai...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

04.12.2017, 15:09 1085

Regiunea de Nord-Vest a României ocupă locul cinci în clasamentul celor mai performante regiuni sau oraşe din Europa, iar Bucureşti deţine poziţia 16 din 20 în clasamentul realizat de Milken Institute pe baza analizei locurilor de muncă, a salariilor şi a calificării forţei de muncă. 

Inner London-East, cu economia dinamică şi sectorul IT&C în continuă dezvoltare, este cea mai performantă regiune a Europei, potrivit clasamentului.

Stockholm, cu sectorul de producţie aflat în continuă dezvoltare şi comunitatea tehnologică în creştere, ocupă locul al doilea, urmat de Budapesta, care creează din ce în ce mai multe locuri de muncă.

Per total, cinci oraşe sau regiuni din Marea Britanie sunt incluse în clasament, iar alte patru sunt din Polonia.

Pentru evaluarea performanţelor regiunilor, clasamentul ia în considerare variabile precum crearea de locuri de muncă, câştigurile salariale, producţia şi concentrarea de forţă de muncă calificată.

Milken Institute este o organizaţie nonprofit, o comisie de experţi care caută soluţii pentru crearea de locuri de muncă şi îmbunătăţirea sănătăţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO