Business Travel

Aeroportul Dubrovnik din Croaţia încheie cea mai aglomerată vară din istoria sa

Aeroportul Dubrovnik din Croaţia încheie cea mai...

Autor: Greta Bogdan

31.08.2016, 17:17 264

Aeroportul Dubrovnik din Croaţia va încheia cea mai aglomerată vară din istoria sa, înregistrând un vârf de tranzit de 286.182 pasageri în perioada 1-24 august, potrivit site-ului Exyuaviation.

Astfel, bilanţul aduce o creştere de 11,3%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

De la începutul anului 2016, aeroportul a înregistrat un tranzit total de 1.345.786 călători, cu 14,7% peste numărul de anul trecut.

Trazitul avioanelor a ajuns la 13.174, în ascensiune cu 12,2% faţă de 2015. „Am anticipat creşterea ratei anuale de la 3% la 4%. Creşterea dublă a ratei de tranzit pe care am avut-o anul acesta ne-a surprins, aşa că este destul de dificil să anticipăm cum va arăta activitatea din următoarea perioadă”, a declarat Frano Luetić, Deputy General Manager al aeroportului din Dubrovnik.

Creşterea puternică înregistrată de aeroport anul acesta este aşteptată să se menţină şi în sezonul următor, cu câteva companii aeriene care îşi menţin zborurile în oraş, în timp ce discuţiile pentru încheierea unui contract cu Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, continuă.

În urma negocierilor cu autorităţile locale şi cu aeroportul, Ryanair a solicitat aeroportului din Dubrovnik reducerea taxelor şi semnarea unui contract cu privire la operaţiunile sale. După discuţiile cu reprezentanţii aeroportului, primarul oraşului, Andro Vlahušić, a declarat că Dubrovnik este pregătit să semneze un acord cu Ryanair care va fi valabil până în 2024.

Printre companiile aeriene care vor folosi serviciile aeroportului din Dubrovnik în această iarnă se află Croatia Airlines, care îşi va păstra zborurile către Frankfurt, dar şi Vueling, care va opera două zboruri săptămânale de la Roma. De asemenea, Turkish Airlines care şi-a lansat zborurile din Istanbul către Dubrovnik în mai va continua să opereze pe această rută până la finalul anului.

Între timp, zborurile între New York şi Dubrovnik ar putea fi lansate în 2017 cu ajutorul unui parteneriat încheiat cu autorităţile locale. În acest sens, se aşteaptă ca ruta să fie utilizată de două ori pe săptămână în decursul anului. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO