Agenţie de turism din Turcia: Românii plătesc pentru o vacanţă peste medie şi preferă hotelurile de lux

19 mai 2017 Autor: Mădălina Panaete

Mehmet Gilik, general manager în cadrul companiei de turism Summer Tour din Turcia, spune că cea mai scumpă vacanţă vândută pe piaţa din România a costat circa 200.000 de euro, iar românul care a achiziţionat vacanţa a rezervat câte şase apartamente junior şi unul king în două hoteluri. 

„Românii preferă hoteluri noi şi pe cele de lux. Hotelurile din Antalya au mai mulţi clienţi români decât se aşteaptă în fiecare an. Românii plătesc peste medie pentru o vacanţă, media fiind de 400 de euro pentru un pachet turistic. De asemenea, comparativ cu turiştii din alte ţări, turiştii români cumpără excursii op­ţionale“, a spus Mehmet Gilik, executivul care con­duce o companie spe­cializată în vacanţe de lux în Turcia, în special în zona Antalya. 

Unul dintre par­tenerii Summer Tour din România este Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe plan local, cu afaceri de 44 de milioane de euro anul trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
turcia
, vacanta
, hoteluri
, romania
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide