Business Travel

Agenţie de turism din Turcia: Românii plătesc pentru o vacanţă peste medie şi preferă hotelurile de lux

Agenţie de turism din Turcia: Românii plătesc pentru o...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.05.2017, 00:05 1348

Mehmet Gilik, general manager în cadrul companiei de turism Summer Tour din Turcia, spune că cea mai scumpă vacanţă vândută pe piaţa din România a costat circa 200.000 de euro, iar românul care a achiziţionat vacanţa a rezervat câte şase apartamente junior şi unul king în două hoteluri. 

„Românii preferă hoteluri noi şi pe cele de lux. Hotelurile din Antalya au mai mulţi clienţi români decât se aşteaptă în fiecare an. Românii plătesc peste medie pentru o vacanţă, media fiind de 400 de euro pentru un pachet turistic. De asemenea, comparativ cu turiştii din alte ţări, turiştii români cumpără excursii op­ţionale“, a spus Mehmet Gilik, executivul care con­duce o companie spe­cializată în vacanţe de lux în Turcia, în special în zona Antalya. 

Unul dintre par­tenerii Summer Tour din România este Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe plan local, cu afaceri de 44 de milioane de euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO