Al treilea caz de insolvenţă, nicio schimbare la nivel legislativ în turism. O nouă agenţie dispare în mod neaşteptat de pe piaţă şi îngroaşă randul turiştilor români păgubiţi

15 feb 2017 Autor: Mirabela Tiron

"Suntem fix unde ne aflam anul trecut, Ministerul Turismului să găsească o rezolvare."

În plin sezon de early booking (rezervări timpurii), moment cand cei mai mulţi turişti îşi cumpără vacanţe pentru a "prinde" reducerile oferite de agen­ţiile de turism, Fun Trip World (Andrei Dinu), o agenţie mică de turism care pro­mova vacanţe în destinaţii exotice pe in­ternet, şi-a anunţat printr-un e-mail turiştii că intră în insolvenţă şi că nu le va mai putea onora vacanţele. Reprezentanţii agenţiei nu mai sunt de găsit.

Oficialii Ministerului Turismului au transmis către ZF că au primit 11 sesizări din partea turiştilor Fun Trip World rămaşi fără vacanţe şi că în urma unui control s-a constatat că agenţia nu mai funcţionează la sediul pentru care s-a emis licenţa de turism.

Este al treilea caz de acest fel după ce anul trecut agenţiile de turism Genius Travel şi Mareea Comtur îşi lăsau turiştii fără vacanţă. Doar Mareea Comtur, cea mai mare dintre cele trei agenţii, a păgubit 1.100 de turişti, suma tuturor contractelor ridicandu-se la valoarea de 460.000 euro. 90% dintre tu­riştii acestei agenţii au pierdut banii pe va­canţe, dat fiind că suma asigurată era de 45.000 euro.

Nimic nu s-a schimbat de la cele două insol­venţe de anul trecut. Valoarea poliţelor obli­gatorii de asigurare a rămas la acelaşi ni­vel, fondul de garantare propus de ANAT este încă în stadiul de proiect.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2017

 
Cuvinte cheie:
turism
, turisti
, agentie
, insolventa
, caz
, pagubire
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide