Business Travel

ANAT: Peste 90.000 de români au cumpărat pentru acest an vacanţe în Antalya. 15% din cei care trebuiau să plece ieri în vacanţă au anulat deplasarea

ANAT: Peste 90.000 de români au cumpărat pentru acest...

Autor: Mirabela Tiron

17.07.2016, 17:36 553

Peste 90.000 de români au cumpărat pentru acest an vacanţe în Antalya, număr similar cu cel de anul trecut, potrivit oficialilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Ieri au ajuns în Antalya peste o mie de turişti pe şapte zboruri charter programate, renunţând la vacanţe 15% din turişti.

“Toate zborurile charter planificate pentru sâmbătă şi duminică, dar si cele de luni încolo, către Antalya şi Bodrum s-au desfăşurat şi se vor desfăşura conform planificarii. (...)Deşi noi ştim că nu sunt probleme în staţiuni la faţa locului şi nu se poate invoca forţa majoră, avem înţelegere faţa de toţi turiştii care manifestă reticenţa cu privire la concediul din aceste destinaţii şi pentru toate retragerile din 16 şi 17 iulie eventualele pagube vor fi preluate de TUI TravelCenter”, au transmis oficialii Eurolines, care operează reţeaua de agenţii de turism TUI Travel Center, una din cele mai mari reţele de turism de pe piaţa locală.

Pe de altă parte, oficialii agenţiei de turism online Paravion au transmis că 239 de români care au cumpărat bilete de avion de pe site-ul lor aşteptau să fie rerutaţi ieri din Turcia. “Suntem în legătură cu autorităţile şi operatorii aerieni să îi ajutăm să îşi modifice zborurile sau să recupereze contravaloarea biletelor”, potrivit lui Remus Vişan, Director General al Paravion. Câteva zeci de turişti care au cumpărat bilete prin Paravion şi care aveau zborul programat ieri au anulat călătoria spre Istanbul”

Compania Blue Air a efectuat toate zborurile charter programate pentru sâmbătă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO