Business Travel

Cât costă o vacanţă de lux în insulele Seychelles: un cuplu a plătit 23.000 de euro pentru un sejur de revelion

Seyschelles a devenit foarte cunoscută ca destinaţie turistică şi atrage lunar între 20.000 şi 30.000 de turişti

Seyschelles a devenit foarte cunoscută ca destinaţie turistică şi atrage lunar între 20.000 şi 30.000 de turişti

Autor: Mirabela Tiron

22.01.2017, 09:01 2865
Insula din Oceanul Indian a apărut în prim-plan în urma unor declaraţii ale lui Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD căutat de poliţie, care susţine că şi-a petrecut vacanţele în Seychelles în compania lui Florian Coldea, fostul număr doi din SRI.
 
Seychelles, destinaţia exotică din Oceanul Indian, promovată ca „paradisul perfect“ pentru o vacanţă de vis sau pentru luna de miere, atrage anual câteva zeci de români, care scot din buzunare câteva mii de euro, în funcţie de durata vacanţei,  hotelul la care se cazează şi clasa la care călătoresc cu avionul.
 
Tarifele încep de la 1.300 de euro de persoană pentru un sejur de o săptămână  în exotica insulă, cu cazare la trei stele şi bilet la clasa economic, arată datele agenţiei Oceania Travel. Sejurul poate costa însă şi peste 5.000 de euro dacă include cazare la un resort de lux de cinci stele şi zbor la business class, plus transferuri private.
 
Anul trecut, cele mai scumpe vacanţe vândute de revelion de agenţiile locale aveau ca destinaţie Seychelles. Un cuplu plătise 23.000 de euro pentru o vacanţă în Seychelles, la hotelul de lux Four Season, pentru şase nopţi de cazare în perioada 27 decembrie-4 ia­nuarie, cu transferuri private asi­gurate, potrivit oficialilor agenţiei de turism Aerotravel. Un alt cuplu a scos din buzunar 12.000 de euro pentru o vacanţţă în exotica destinaţie, cu cazare la un hotel de cinci stele pentru zece zile, cu demipensiune, potrivit datelor de la agenţia de turism J'Info Tours.
 
Republica Seychelles este formată din 115 insule, cele mai mari fiind Mahe, Praslin şi La Digue. Datorită plajelor şi pă­du­rilor tropicale, Seyschelles a de-venit foarte cunoscută ca destinaţie turistică şi atrage lunar între 20.000 şi 30.000 de turişti.
 
Sezon turistic este în tot cursul anului, însă cea mai bună vreme pentru plajă este în lunile aprilie, mai, octombrie si noiembrie.
 
Din Bucureşti nu există zboruri directe spre Seychelles, ci doar cu escală.
 
Românii îşi pot rezerva direct biletele de avion şi cazarea sau pot cumpăra pachete de la agenţiile de turism.
 
Compania aeriană Qatar Airways are curse spre Seychelles. Turiştii români zboară  din Bucureşti şi fac escală la Doha (zbor de patru ore şi jumătate). Cel de-al doilea zbor din Doha spre Mahe (Sey­chelles) durează cinci ore, însă alte câteva ore se aşteaptă între aceste zboruri. Şi Air France sau British Airways au zboruri spre Seychelles.
 
Călătoria spre Seychelles durează din Bucureşti, cu tot timpul de aşteptare între zboruri, în jur de 15-20 de ore  în funcţie de compania aeriană aleasă şi conexiunile pe care le oferă.
 
Românii au scos anul trecut din buzunar 1,7 mld. euro pentru călătoriile în străinătate, arată datele de la BNR.
 
mirabela.tiron@zf.ro
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO