Ce spune Strabag despre vânzarea JW Marriott: „Nu avem intenţia să vindem, dar am revizui cu atenţie orice ofertă serioasă.”

8 mar 2017 Autor: Cristina Rosca

Grupul austriac Strabag, care con­tro­lează hotelul de cinci stele JW Mar­riott din Capitală, nu este interesat de vân­zarea unităţii, dar arată că acţionarii sunt dispuşi să analizeze o even­tuală ofertă. Ziarul Financiar a scris în ediţia de ieri că grupul austriac Strabag tatonează terenul pentru vânzarea hotelului de cinci stele JW Marriott din Capitală, de acest activ fiind inte­re­saţi mai mulţi investitori, atât locali, cât şi străini.
 
„Zvonurile sunt false, nu există nicio ştire privind vânzarea. Cu sigu­ranţă însă că am analiza orice ofertă serioasă. În prezent însă Strabag nu are intenţia să îşi vândă participaţia în ca­drul hotelului JW Marriott”, spune Diana Klein, head of corporate com­muni­­cations & investor relations în cadrul grupului austriac.
 
Potrivit datelor ZF însă, grupul a primit mai multe oferte, însă austriecii cer circa 160 milioane de euro, iar investitorii (fie fonduri de investiţii, fie strategici sau antreprenori) au oferit între 130 şi 140 mil. euro. Momentan se poartă doar discuţii între părţi, fără a fi lansat un proces oficial de vânzare, mai spun sursele din piaţă.
 
Compania are însă datorii de 702 mil. lei (156 mil. euro), iar o eventuală vânzare ar însemna stin­gerea acestora în contextul în care Stra­bag este unul dintre cei mai mari creditori, potrivit datelor ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.03.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Strabag
, vanzare
, marriott
, hotel
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide