Business Travel

Cifre record de trafic pentru Aeroportul Timişoara, în primele zece luni din 2017

Cifre record de trafic pentru Aeroportul Timişoara, în...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

13.11.2017, 12:38 160

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Aeroportul Internaţional Timişoara, în primele zece luni ale acestui an au fost înregistraţi 1,3 milioane de pasageri, cu 49% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când aeroportul a fost tranzitat de 920.000 de pasageri.

De asemenea, în perioada ianuarie-octombrie 2017, la Aeroportul Timişoara au fost înregistrate aproape 15.000 de zboruri, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost operate în total 11.351 zboruri.

Totodată, şi traficul cargo a avut o creştere substanţială. În total, în primele zece luni ale acestui an au fost transportate 3.577 tone de marfă, cu 13% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna octombrie a acestui an au fost înregistraţi 140.809 pasageri şi 1.550 zboruri.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Timişoara, aceste cifre record de trafic se datorează faptului că sunt oferite curse directe spre tot mai multe destinaţii, iar frecvenţele au fost suplimentate.

”Odată cu intrarea în vigoare a orarului de iarnă la finalul lunii octombrie, companiile aeriene au introdus două noi destinaţii directe din Timişoara: Frankfurt-am-Main şi Tel Aviv, dar şi frecvenţe suplimentare spre Bucureşti. Toate acestea creează premisele ca Aeroportul Internaţional Timişoara să atingă până la sfârşitul acestui an cifra de 1,6 milioane de pasageri. În continuare, pentru administraţia aeroportului reprezintă o prioritate introducerea de noi destinaţii, dar şi oferirea unor condiţii optime de transfer pentru pasageri”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO