Business Travel

Complexul Blaxy Resort, de lângă staţiunea Olimp, grad mediu de ocupare de 65% pe iunie şi iulie

Complexul Blaxy Resort, de lângă staţiunea Olimp, grad...

Autor: Mirabela Tiron

24.07.2017, 00:05 2064

Complexul Blaxy Premium Resort&Hotel, de lângă staţiunea Olimp, controlat de cetăţeanul român de origine turcă Oguz Yilmaz, a operat cu 65% din camere ocupate, în medie, de la începutul sezonului de vară până în prezent, cei mai mulţi turişti care s-au cazat fiind familii cu copii, potrivit oficialilor companiei.

„Gradul de ocupare a fost de 50% în iunie şi de 80% în iulie. Din cauza vremii nefavorabile am avut turişti care şi-au anulat rezervările, iulie fiind o lună mai atipică. Anul trecut aveam overbooking în iulie”, a declarat Liliana Filip, PR Manager al complexului. Preţul unui sejur de şapte nopţi într-o cameră dublă începe de la 3.500 de lei,  arată datele de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com.

Complexul, ce operează 540 de camere, s-a deschis în 2014, dezvoltatorul proiectului fiind firma Blaxy Premium Resort & Hotel, controlată de Oguz Yilmaz, care a construit în Bucureşti trei complexuri rezidenţiale, totalizând peste 500 de locuinţe. Complexul din apropierea staţiunii Olimp a lansat în premieră pe piaţa din România conceptul de „pro­prie­tate periodică", prin care un proprietar are acces la con­cedii într-un apartament care îi aparţine, timp de cel puţin o săptămână având posibilitatea să îl închirieze turiştilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO