Business Travel

Creşterea gradului de ocupare a majorat veniturile hotelurilor din Bucureşti cu 12% în 2016

Creşterea gradului de ocupare a majorat veniturile...

Autor: Mădălina Panaete

07.02.2017, 00:05 496
Venitul pe cameră disponibilă (RevPar) al hotelurilor din Bucureşti a crescut anul trecut cu 12% faţă de anul precedent, până la 249 lei, arată datele companiei de cercetare de piaţă STR Global. Venitul pe cameră disponibilă a crescut astfel pentru al şaselea an consecutiv, de la 173 de lei în anul 2011.
 
Majorarea a fost determinată de creşterea gradului de ocupare cu  4,7% şi a ratei medii zilnice pe cameră (ADR) cu 6,9% faţă de anul precedent.
 
„Piaţa din Bucureşti a devenit o destinaţie populară pentru vacanţă pentru turiştii din Israel, numărul turiştilor din această regiune fiind în creştere. Gradul de ocupare în weekend a crescut cu 7,3%, în timp ce rata medie zilnică (ADR) a avansat cu 8,3%. Ritmul de creştere al cererii l-a depăşit pe cel al livrărilor de locuri de cazare. Astfel, creşterea cererii a fost de 8,2% în timp ce livrările au avansat cu 3,3%“, spun analiştii STR Global.
 
Datele companiei de cercetare sunt susţinute de statisticile Companiei Na­ţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care arată că Tel Aviv-ul a devenit anul trecut a cincea destinaţie ca număr de pasageri pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), la această evoluţie punând umărul şi creşterea de zboruri low-cost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO