Daniel Truică, şeful agenţiei de turism online Vola.ro: „Aşteptăm o creştere cu 30% a cifrei de afaceri“

21 apr 2017 Autor: Mirabela Tiron

Agenţia de turism Vola.ro, cel mai mare portal online cu vacanţe, a bugetat afaceri în creştere cu 30% în acest an, potrivit oficialilor companiei. Anul trecut, afacerile companiei au ajuns la 50,1 milioane de euro, în creştere cu 19% faţă de anul precedent.

„Ne aşteptăm la o creştere de 30% a cifrei de afaceri în 2017, an în care vrem să dezvoltăm noi linii de business şi să investim într-un sistem de automatizare de marketing“, a spus Daniel Truică, şeful agenţiei de turism.

Compania Vola a fost desemnată timp de trei ani la rând ca fiind cea mai dinamică entitate de business din domeniul tehnologiei din Europa Centrală. Pe piaţa agenţiilor de turism online Vola.ro concurează cu Paravion, parte din grupul Happy Tour, Fly.ro (platformă controlată de Eximtur). Pe piaţa tradiţională activează companiile Christian Tour, Eurolines, Eximtur şi altele.

În medie, un cuplu alocă un buget de 650 euro pentru un city break şi 1.300 euro pentru un sejur, potrivit lui. Anul trecut, agenţia  a vândut cu 50% mai multe bilete de avion faţă de 2015. Preţul mediu al unui bilet de avion a fost de 166 euro, potrivit oficialului companiei. „Anual înregistrăm creşteri de până la 100% ale vânzărilor de city break-uri. Spre exemplu, în 2016 turiştii români au cumpărat cu 80% mai multe city break-uri decât în 2015. Pachetele includ bilete de avion, cazare la hoteluri de 3 şi 4 stele, timp de 3 - 4 nopţi. Destinaţiile cele mai solicitate rămân Londra, Paris, Veneţia, Barcelona, Amsterdam, dar se remarcă şi Lisabona sau Dubai“, a spus el.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, agentie de turism
, online
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide