Business Travel

Dubai, oraşul din deşert care a atras 51.000 de turişti români în vacanţă

Dubai, oraşul din deşert care a atras 51.000 de...

Autor: Mirabela Tiron

03.04.2017, 00:00 324
Clădiri spectaculoase, cu zeci de etaje, ce se înalţă din nisip, şosele cu şase benzi pe sens pe care rulează maşini Ferrari sau Lambor­ghini, trenuri de metrou ce circulă pe linii supraterane fără vatman, cu staţii de metrou ce par desprinse din filmele science fiction, aşa îşi întâmpină vizitatorii emiratul Dubai, unde şi-au făcut vacanţa 14,9 milioane de străini anul trecut.
 
Deşi îi primeşte deja pe turişti cu aproape 100 de centre comerciale, fiind renu­mit ca destinaţie de shopping, şi cu 600 de hoteluri de lux, dar şi cu o infra­structură impecabilă, în emiratul de pe malul sudic al Golfului Persic (în Penin­sula Arabică), macaralele împân­zesc cerul, semn că nu a fost defi­nitivată încă opera şeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum.
 
Emiratul este cunoscut deja ca destinaţia cu cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa - 830 de metri), cel mai mare centru comercial (Dubai Mall) şi cel mai luxos hotel (Burj Al Arab).
 
„Turismul are cea mai importantă contribuţie în creşterea economică, Dubai a devenit anul trecut al patrulea cel  mai vizitat oraş din lume“, potrivit lui Helal Saeed Almarri, CEO al Autorităţii de Turism din Dubai. Resursele de petrol au asigurat emi­ratului din deşert, cu 2,6 milioane de locuitori, una dintre cele mai accelerate dezvoltări.
 
Anul trecut în Dubai au ajuns 51.320 turişti români care s-au cazat în structurile turistice, număr în creştere cu 10% faţă de anul anterior. Un sejur de o săptămână, cu bilete de avion incluse, cazare şi mese se ridică la câteva sute de euro. „Am fost impresionate de câtă bogăţie vedem aici. Am cumpărat prin agenţie un pachet de zece zile în Dubai, cu cazare şi demipensiune, cu 1.500 de euro. Am venit cu mama în vacanţă, dat fiind că locuiesc în Olanda şi reuşim să ne vedem doar în concediu”, spune o româncă ce vizita centrul comercial Dubai Mall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO