Business Travel

Grupul polonez Orbis a deschis al doilea hotel ibis Styles din România

Grupul polonez Orbis a deschis al doilea hotel ibis...

Autor: Florentina Niţu

02.08.2018, 16:02 448

Hotelul Erbas din Bucureşti, situat în zona de nord a Capitalei şi deţinut de familia Erbaşu, a fost redeschis în luna iulie sub brandul ibis Styles, fiind operat de grupul polonez Orbis. Acesta este al doilea hotel sub brandul ibis Styles din România, după cel din Arad, şi se alătură celor patru hoteluri ibis deja existente în România.

Ibis Styles Bucharest Erbas, situat pe strada Căpitan Alexandru Serbănescu nr. 27, în nordul capitalei, s-a deschis pe 23 iulie.

Hotelul este situat în inima cartierului de afaceri al Capitalei, în zona Aviatorilor – Aurel Vlaicu, are 80 de camera, un restaurant, o sală de conferinţe, un business lounge, un bar şi o zonă dedicată copiilor.

Pentru hotelul ibis Styles din Bucureşti, grupul hotelier polonez Orbis Group, a semnat un contract de management cu compania locală Construcţii Erbaşu SA.

Compania Construcţii Erbaşu SA este controlată de familia Erbaşu, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa construcţiilor.

În 2017 compania de construcţii Erbaşu SA a avut o cifră de afaceri de circa 326 milioane de lei şi un profit net de peste 10 milioane de lei, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Primul hotel ibis Styles din ţară a fost deschis anul acesta la Arad, fiind operat tot de grupul internaţional Orbis. Hotelul dispune de 72 de camere, dintre care 6 apartamente, un restaurant care serveşte preparate din bucătăria internaţională, un lobby bar, 3 săli de întâlniri şi o sală de evenimente multifuncţională.

În prezent hotelul este deţinut şi a fost construit de investitorul local FAB Industry, parte din grupul MR FAB, o companie cu experienţă de peste 15 ani în construcţii industrial.

Primul hotel ibis, Ibis Nord Bucureşti, a fost deschis în aprilie 2001 şi dispune de 250 camere.

Ulterior au fost deschise şi Hotel Ibis Constanţa, Hotel Ibis Parlament Bucureşti şi în 2009, ibis Sibiu, ca rezultat al unei investiţii Continental Hotels, unul dintre cele mai importante grupuri hoteliere româneşti, aflat pe piaţă din 1991.

Grupul Orbis operează un total de 117 de hoteluri în mai multe ţări, precum Polonia, Ungaria, Cehia, România, Bulgaria, Lituania şi Letonia. Hotelurile operează sub brandu­rile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles şi ibis budget.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO