Business Travel

Harta zborurilor de pe aeroportul Otopeni: Londra, cea mai „cerută“ destinaţie, dar Clujul şi Iaşiul vin puternic din urmă

Harta zborurilor de pe aeroportul Otopeni: Londra, cea...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.04.2016, 00:08 4035

Londra, Cluj-Napoca şi Iaşiul sunt principalele destinaţii ale avioanelor care decolează de pe aeroportul internaţional Henri Coandă din Capitală, terminal care a fost tranzitat anul trecut de 9,3 milioane de oameni.

Din cele peste 1.200 de avioane care au decolat săptămânal în sezonul de vară ( 27 martie 2016 – 25 octombrie 2016) de pe ae­roportul Henri Coan­dă, aproape 40% se îndreaptă către zece destinaţii, cele mai multe fiind internaţionale, arată o analiză a ZF.

Londra este principalul hub către care pleacă aeronavele din Bucureşti, 69 de zboruri fiind înregistrat săptămânal către această destinaţie, conform datelor transmise ZF de către Compania Na­ţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Către aeroporturile din Londra zboară companii precum Wizz Air, Tarom, Blue Air, Britsh Airways şi Ryanair, iar lupta dintre companii a fost din ce în ce mai acerbă în condiţiile în care în Marea Britanie lucrează peste 140.000 de români, iar Londra devine o destinaţie de vacanţă pentru tot mai mulţi români.

Însă, din spate vin puternic destinaţiile interne, aeroporturile din provincie atrăgând tot mai multe companii aeriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO