Business Travel

Infrastructura de cazare. Clujul are trei hoteluri de cinci stele, toate construite după Revoluţie

Infrastructura de cazare. Clujul are trei hoteluri de...

Autor: Mădălina Panaete

30.11.2016, 00:00 469

Cluj-Napoca, al doilea pol de business al ţării după numărul de firme prezente, are 53 de hoteluri, cu o capacitate de cazare de 8.450 de locuri, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Numărul de locuri din hoteluri s-a dublat faţă de capacitatea de cazare de acum 20 de ani, arată calcule ZF.

Oraşul are trei  hoteluri de cinci stele, City Plaza (85 de camere), unde tariful pe camera dublă se ridică la 500 de lei pe noapte în decembrie (booking.com), hotelul  Grand Hotel Italia, cu o capacitate de cazare de 187 de camere, unde preţul pe noapte al unei camere duble este de 360 de lei, şi hotelul Opera Plaza (64 de camere), situat în centrul istoric al oraşului.

Cele trei hoteluri de cinci stele din Cluj-Napoca au avut afaceri cumulate de 38,4 mil. lei (8,7 mil. euro) anul trecut, aproape cât face hotelul de cinci stele Sheraton (fostul Howard Johnson) din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO