Business Travel

Omniasig, asigurătorul agenţiei Fun Trip, care şi-a lăsat turiştii fără vacanţe: „Daunele depăşesc limita maximă de răspundere din poliţa de asigurare“

Omniasig, asigurătorul agenţiei Fun Trip, care şi-a...

Autor: Mirabela Tiron

10.04.2017, 00:05 360
Compania Omniasig, asiguratorul agenţiei de turism Fun Trip World, care şi-a lăsat turiştii fără vacanţe şi a intrat în faliment, a avizat până în prezent 125 dosare de daună, potrivit oficialilor companiei de asigurări.
 
„De la momentul apariţiei stării de insolvabilitate a agenţiei de turism şi până în prezent (7 aprilie - n.red), sub incidenţa poliţei de asigurare au fost avizate 125 dosare de daună. Nu putem spune câte persoane sunt, deoarece avem şi grupuri de persoane şi agenţii intermediare. Un număr final al păgubiţilor şi o valoare însumată a pretenţiilor de despăgubire vom putea determina dupa încheierea perioadei de înscriere a creditorilor la masa credală“, au transmis către ZF oficialii de la Omniasig.
 
Agenţia de turism Fun Trip, controlată de Andrei Dinu, care vindea vacanţe exotice, şi-a anunţat turiştii în februarie că nu le va mai onora vacanţele şi la scurt timp a intrat în faliment. Recent, Adrian Bâlcan, administratorul judiciar al Fun Trip, declara pentru ZF că pe listele furnizate de debitoarea Fun Trip sunt înscrişi 200 de turişti care au plătit excursii ce nu le-au fost onorate, deci 200 de păgubiţi.
 
În notificarea privind deschiderea procedurii simplificate a falimentului, emisă la început de martie, se arată că termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 14 aprilie anul acesta, iar afişarea tabelului preliminar al creanţelor se va face pe 24 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO