Business Travel

Şeful Christian Tour: 60% din locurile pe charterele cu avionul pentru această vară au fost deja ocupate

Şeful Christian Tour: 60% din locurile pe charterele cu...

Autor: Mirabela Tiron

25.05.2017, 00:05 309
Agenţia de turism Christian Tour, cel mai mare touroperator de chartere de pe piaţa locală, a finalizat primul trimestru cu afaceri mai mari cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut şi estimează că va finaliza acest an cu 75 de milioane de euro cifră de afaceri.
 
„Sezonul turistic este abia la început, însă cu toate acestea pentru primele plecări din luna iunie avem deja multe date de călătorie şi destinaţii sold out (Antalya, Rodos, Mallorca sau Tenerife), cu precădere în ultimele săptămâni ale lunii iunie după începerea vacanţei copiilor. Estimăm că aproximativ 60% dintre locurile pe charterele de avion pentru această vară au fost deja ocupate“, a declarat pentru ZF Marius Pandel.
 
El spune că 80.000 de turişti vor pleca în vacanţă pe zborurile charter organizate de agenţie, iar dacă se iau în calcul şi turiştii care călătoresc cu autocarul sau individual, estimează 140.000 de trişti pe tot sezonul estival.
 
În topul destinaţiilor favorite în acest sezon rămân Grecia, Turcia şi Spania, respectiv staţiunile din Antalya, Insula Rodos şi Tenerife.  „(...) Un număr tot mai mare dintre turiştii noştri au ales să achiziţioneze vacanţa cu mult timp înainte de călătorie, în perioadele de first minute şi early booking. Astfel, lunile ianuarie şi februarie au înregistrat creşteri semnificative la nivel de vânzări.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO