Business Travel

Staţiunile balneare precum Sovata, Băile Felix sau Călimăneşti au primit cu 12% mai mulţi turişti în S1

Sovata este una dintre cele mai căutate staţiuni balneare din România, alături de Băile Felix şi de Călimăneşti

Sovata este una dintre cele mai căutate staţiuni balneare din România, alături de Băile Felix şi de Călimăneşti

Autor: Mădălina Panaete

05.10.2015, 00:05 478
Românii şi turiştii străini vor cheltui în acest an pe turismul balnear local aproximativ 350 de mili­oane de euro, cu 20% mai mult decât în 2014, con­form datelor Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din Ro­mânia (OPTBR) şi Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Estimările optimiste sunt sus­ţi­­nute de evoluţia din primul semestru al a­nului, când mai mulţi turişti au mers la tra­ta­­ment în staţiunile balneocli­materice.
 
„Dacă în primele şase luni ale anului 2014 staţiunile turistice balneocli­ma­te­rice au fost vizitate de 246.000 de turişti, în prima jumătate a acestui an numărul acestora a crescut cu 30%“, a declarat Lucia Morariu, vicepreşedinte al ANAT, în cadrul Forumului de Turism. În plus, şi numărul de nopţi de cazare în staţiunile balneare a crescut în primul semestru. Astfel, în primul semestru al acestui an unităţile de cazare din staţiunile balneo au înregistrat un număr de circa 1,3 milioane de nopţi de cazare, în creştere cu 11,7% faţă de perioada similară a anului anterior.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO