Business Travel

Topul destinaţiilor turistice din Europa pentru 2017. Galerie FOTO

Top 12 destinaţii turistice din Europa

Top 12 destinaţii turistice din Europa

Autor: Simona Tatu

11.02.2017, 08:00 8436

Europa are oraşe frumoase care merită să fie vizitate, însă unele mai mult decât celelalte. Printre destinaţiile anului 2017 se regăsesc oraşe din ţări precum Malta, Portugalia, Italia sau Rusia.

Iată 12 recomandări de destinaţii de vacanţă pentru anul 2017, potrivit Business Insider.

1.      Malta. Valletta (capitala ţării) şi templele, deja renumite, sunt principalele punctele de atracţie ale Maltei. Templele din Malta sunt considerate cele mai vechi construcţii de sine stătătoare din lume.  De asemenea, Malta este cunoscută pentru plajele frumoase şi  porturile pline de bărci.

2.      Lisabona, Portugalia. Lisabona a fost votată destinaţia anului de către turişti. Peisajul pitoresc, obiectivele turistice istorice, muzeele şi catedralele merită vizitate. În plus, Business Insider precizează că se află printre cele mai ieftine destinaţii din Europa.

3.      Islanda. Peisaje ca Laguna Albastră (centru spa) sau cascada Gullfoss sunt uimitoare. Totodată, ţara este considerată un loc sigur, iar un zbor până acolo este destul de ieftin.

4.      St. Petersburg, Rusia. Oraşul a fost votat cea mai bună destinaţie din Europa pentru al doilea an consecutiv de către World Travel Awards. Palatele şi catedralele frumos ornamentate şi istorie bogată face din acesta o destinaţie ideală pentru turişti.

5.      Aahus, Danemarca. Este al doilea cel mai mare oraş danez şi a fost numit capitala culturală a Europei în 2017. În curând va avea un metrou care va face accesul prin oraş mult mai uşor. Printre cele mai frumoase obiective turistice se numără Muzeul de Artă Modernă Aros, cel mai vechi muzeu de artă din Danemarca, după Muzeul Naţional din Copenhaga.

6.      Finlanda. Numită „ţara celor o mie de lacuri”, este o destinaţie potrivită pentru aventurieri datorită celor 40 de parcuri naţionale, 12 zone sălbatice şi şase zone de drumeţie. De asemenea, turiştii pot admira Aurora Boreală care poate fi văzut aproape 200 de zile pe an. Mai mult, în anul 2017, Finlanda împlineşte 100 de ani de când şi-a declarat independenţa faţă de Rusia şi vor sărbători prin patru evenimente naţionale “Zilele Naturii Finlandeze”, câte unul pentru fiecare sezon.

7.      Bordeaux, Franţa. Oraşul francez trebuie să fie pe lista „must-have” pentru anul 2017 datorită vinurilor şi reţetelor culinare renumite. De asemenea, din 2017 se va putea ajunge în doar două ore din Bordeaux în Paris cu ajutorul unui tren de mare viteză.

8.      Belfast, Irlanda. Oraşul a fost în topul destinaţiilor în 2016, conform World Travel Awards, unde au votat câteva sute de mii de profesionişti din industrie. Aici a fost construit Titanicul acum 100 de ani şi există un muzeu destinat acestuia, Muzeul Titanic din Belfast. Vizitatorii pot să vadă toate cele trei nivele ale navei şi să admire replicile reuşite ale cabinelor.

9.      Muntenegru. Muntenegru este asemănătoare Croaţiei datorită ţărmurilor şi plajelor care îţi taie respiraţia. Aici sunt peste 280 km de plaje şi coaste abrupte. Muntenegru este o destinaţie ieftină şi nu foarte aglomerată, nefiind încă descoperită de către turişti.

10.  Londra, Marea Britanie. În acest moment, din cauza Brexit-ului, o excursie în faimosul oraşul este mai ieftină ca niciodată.

11.  Elveţia. Cunoscută pentru frumuseţe şi curăţenie, Elveţia are multe oraşe pitoreşti cu cabane cuibărite în munţi. Satul Gurtnellen, aflat în regiunea Canton Uri din centrul ţării, a fost numită cea mai frumoasă destinaţie a anului 2017 de către National Geographic.

12.  Modena, Italia. Restaurantul Osteria Francescana din Modena a fost votat cel mai bun restaurant din lume, conform The World’s 50 Best Restaurant din 2016. Aşadar, o excursie în acest oraş poate fi considerată o obortunitate pentru a degusta toate bunătăţile bucătăriei italiene. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO