Business Travel

Turism Felix: Avem cel mai mare grad de ocupare din ’89 încoace, am atras şi străini după deschiderea aeroportului din Oradea

Complexul hotelier Internaţional din BÂile Felix este clasificat la patru stele şi are 340 de locuri de cazare

Complexul hotelier Internaţional din BÂile Felix este clasificat la patru stele şi are 340 de locuri de cazare

Autor: Mirabela Tiron

14.11.2016, 00:05 1085

Compania hotelieră Turism Felix (TUFE), controlată de SIF Transil­vania şi SIF Oltenia, care admi­nis­trea­ză mai multe hoteluri în staţiunea Băile Felix, lângă Oradea, a avut un grad mediu de ocupare de 70% în primele nouă luni din acest an la unităţile pe care le deţine, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului anterior. 

„Avem cel mai mare grad mediu de ocupare din 1989 încoace, cererea cea mai mare pentru cazare vine de la turiştii români, dar de când s-a redeschis aeroportul din Oradea am început să avem turişti israelieni şi nemţi”, a declarat pentru ZF Cristian Tăutu, responsabil marketing al Turism Felix.

Aeroportul din Oradea, o poartă ce leagă vestul ţării de Europa, a trecut printr-un proces de modernizare, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro, bani alocaţi pentru extinderea pistei de aterizare-decolare dar şi pentru realizarea unei platforme de îm­barcare-debarcare. Din aprilie anul acesta, pe aeroportul Oradea au ate­rizat primele avioane de tip Boeing pline cu turişti din Tel Aviv, care au ajuns în România prin curse charter. Mai mult, acest aeroport a intrat şi pe harta de zboruri a companiilor low-cost Blue Air şi Ryanair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO