Business Travel

Un antreprenor care a avut un restaurant în Focşani a investit 9 milioane de euro pentru a deschide un complex turistic în zona Moldovei. GALERIE FOTO

Cum arată complexul ZagaZaga. Galerie Foto.

Cum arată complexul ZagaZaga. Galerie Foto.

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.07.2018, 17:24 5829

Antreprenorul Eugen Radu, care a condus afacerile unui restaurant din Focşani, a investit 9 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP), într-un complex turistic din Delta Siretului, care poartă numele ZagaZaga.

„Investiţia iniţială a fost de 9 milioane de euro şi am apelat la fondurile europene. Programul prin care am accesat această sumă de bani se numeşte POP. Noi mai avem nevoie de două-trei milioane de euro, pentru a face complexul exact aşa cum ne dorim, dar nu ştim dacă va fi posibilă o nouă investiţie anul acesta, la anul sau peste doi ani”, a spus pentru ZF Eugen Radu, proprietarul complexului turistic ZagaZaga.

Resortul ZagaZaga se întinde pe o suprafaţă totală de 82 de hectare şi cuprinde 41 de bungalouri mobile, 11 case plutitoare, o cherhana (n.red. construcţie pe marginea lacului pentru depozitarea peştelui), zonă de evenimente private şi corporate, dar şi un parc de aventură cu trasee în copaci şi tiroliene amplasate pe malurile lacurilor din interiorul parcului de agrement.

 „Complexul a fost deschis acum două săptămâni, iar până în momentul de faţă s-au ocupat toate camerele disponibile, peste 20 de camere”, a spus Eugen Radu.

Camerele complexului au o suprafaţă utilă de 50 mp şi sunt dotate cu un pat matrimonial şi un pat pentru copii la mansardă. Proprietarul resortului a adăugat că planul lor de extindere este să mai construiască câteva camere şi câteva zone de distracţie, însă, pentru a putea demara proiectele ar avea nevoie de încă două-trei milioane de euro.

„Relitatea e că, în prezent, suntem în discuţie cu băncile, pentru că am avea nevoie de încă două-trei milioane de euro şi nu ştim dacă îi vom lua prin credit făcut la bancă sau prin fonduri de investiţii. Anul viitor vrem să mai construim, dar nu ştim dacă reuşim să atragem fonduri şi este posibil să facem investiţia în 2019 pentru 2020”.

Pentru construcţia complexului s-a lucrat timp de patru ani, iar Eugen Radu a spus că după primul an de activitate se aşteaptă la o cifră de afaceri de 1 milion de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO