Business Travel

Unde stă România pe harta europeană a turismului. Străinii au petrecut 5 milioane de nopţi în România în 2017, în timp ce în Bulgaria au petrecut 17 milioane de nopţi, iar în Cehia 26 de milioane de nopţi.

Unde stă România pe harta europeană a turismului....

Autor: Mirabela Tiron

25.01.2018, 21:10 494
Vizitatorii străini au petrecut anul trecut doar 5 milioane de nopţi în unităţile turistice din România, în timp ce în Polonia au petrecut 16 milioane de nopţi, în Bulgaria 17 mi­lioane de nopţi, iar în Cehia chiar 26 de milioane de nopţi, arată datele publicate de Eurostat.
 
România este codaşă în ceea ce priveşte contribuţia străinilor la numărul total de nopţi petrecute de vizitatori în unităţile de cazare, indicator care arată de fapt care este locul destinaţiei turistice pe har­ta europeană. Doar în Estonia, Li­tua­nia, Letonia şi Luxemburg stră­inii au înregistrat mai puţine nopţi de cazare  decât în România, diferenţa fiind însă că aceste ţări, cu o populaţie mult sub cea a Româ­niei, ponderea străinilor în total în­nop­tări depăşeşte 47%. În Româ­nia, contribuţia străinilor la numă­rul total de nopţi de cazare este de doar 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO