Business Travel

Val de israelieni prin aeroportul din Constanţa. Peste 8.000 de turişti din Tel Aviv ajung pe curse charter în staţiunile de la mare

Val de israelieni prin aeroportul din Constanţa. Peste...

Autor: Mirabela Tiron

30.06.2017, 00:05 527

Patru curse charter leagă săptămânal în acest sezon de vară Constanţa de Tel Aviv (Israel), în total urmând să ajungă 8.000 de turişti israelieni pe litoral, ce vor lăsa 8 milioane de dolari doar pe cazare şi masă în hoteluri din Mamaia, Năvodari şi Costineşti. Avioanele companiei aeriene low-cost Blue Air au fost închiriate de touroperatorul israelian Meshek Wings, care va trimite în total în România în acest an 30.000 de turişti.

„În urmă cu patru ani, în Constanţa ajungea doar o cursă cu turişti israelieni pe săptămână, ulterior numărul a crescut la două curse săptămânal, apoi la trei, iar din acest an am ajuns să avem patru curse charter din Tel Aviv. În medie, israelienii plătesc 1.000 de dolari pe sejur (cazare, masă) şi încă 200 de euro pe excursii şi divertisment. În total, estimăm 10 milioane de dolari de la turiştii israelieni pentru litoralul românesc“, a spus Corina Martin, preşe­dintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, care se ocupă de promovarea litoralului.

Printre hotelurile la care sunt cazaţi turiştii israelieni se numără Phoenicia Holiday Resort din Năvodari, Bavaria Blu şi Malibu din Mamaia, dar şi Vox Maris Grand Resort din Costineşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO