Business Travel

Wizz Air introduce zboruri către Paris şi Veneţia, de pe Aeroportul din Craiova

Wizz Air introduce zboruri către Paris şi Veneţia, de...

Autor: Mediafax

29.09.2016, 13:39 3530

De pe Aeroportul din Craiova se va zbura către cele două noi destinaţii de la sfârşitul lunii martie 2017, iar preţul biletelor va porni de la 69 lei, transmite corespondentului MEDIAFAX.

„Paris şi Veneţia sunt, ambele, destinaţii populare cu un istoric cultural bogat şi suntem siguri că locuitorii din Craiova vor dori să viziteze aceste oraşe frumoase beneficiind de tarifele noastre reduse şi să se bucure, în acelaşi timp, de serviciile excelente de la bord. Ne păstrăm angajamentul faţă de Craiova şi ne vom extinde în continuare reţeaua cu mai multe zboruri atractive pentru a răspunde cât mai bine aşteptărilor clienţilor români”, a declarat Gabor Vasarhelyi, manager de comunicare în cadrul Wizz Air.

Aeroportul din Craiova a intrat în modernizări începând cu anul 2009, iniţial din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Dolj, ulterior apelându-se la un proiect cu fonduri europene în valoare de 24 milioane euro.

„Prin toate demersurile pe care le-am întreprins în privinţa acestui obiectiv strategic, din subordinea consiliului judeţean, am urmărit să facem regiunea noastră mai accesibilă, să îi asigurăm conexiuni mai bune cu marile oraşe ale Europei şi să contribuim la dezvoltarea atractivităţii şi a potenţialului de creştere economică”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Peste 140.000 de pasageri au fost înregistraţi pe Aeroportul din Craiova, în primele opt luni ale anului, cifra depăşind-o pe cea de pe parcursul întregului an 2014, atunci când a fost stabilit recordul în ceea ce priveşte traficul de pasageri pe aeroport.

Până la sfârşitul anului conducerea Aeroportului din Craiova estimează un trafic de 210.000 pasageri.

În prezent, de pe Aeroportul din Craiova se zboară regulat către Anglia - Londra, Italia-Bologna, Milano, Roma, Spania-Barcelona, curse operate de Wizz Air. De asemena, un alt operator, Pegasus Airlines, are curse charter, în sezonul estival, către Antalya.

În plus, din noiembrie, Ryanair va începe operarea zborurilor către Valencia, de două ori pe săptămână.

Aeroportul din Craiova este, din 12 iunie 2015, Aeroport Internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO