Zece milioane de turişti în primul semestru, în creştere cu 7,3%

4 aug 2017 Autor: Mediafax

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada ianuarie-iunie 2017 au însumat 10,1 milioane, în creştere cu 7,3% faţă de cele din perioada similară a anului 2016, arată datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Din numărul total de înnoptări, cele turiştilor români în struc­turile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 77,4%, în timp ce înnoptările tu­riştilor străini au repre­zentat 22,6%. În ceea ce priveşte înnoptările tu­riştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,6% din total turişti străini), iar din aceştia 84% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în perioada ianuarie-iunie 2017 a fost de două zile la turiştii români şi 1,9 zile la turiştii străini.

Potrivit INS, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primul semestru au însumat 5,05 milioane, în creştere cu 2,5% faţă de cele din perioada similară din 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.08.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, turisti
, semestru
, perioada
, ins
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide