Catalogul Fonduri Europene - ghidul consumatorilor români de fonduri UE

Cine sunt românii care primesc salarii din bani europeni, cum gestionezi problemele de implementare, pe ce se cheltuie banii europeni şi mai ales cum poţi tu ajunge trainer într-un proiect european? Sunt întrebări ale căror răspunsuri le poţi găsi în catalogul Fonduri Europene, editat de Ziarul Financiar.

Până în martie 2010 s-au făcut plăţi pentru proiectele finanţate de UE în valoare de 2,15 miliarde de euro, iar guvernul s-a angajat ca până la sfârşitul anului 2011 plăţile totale să fie de 4,7 miliarde de euro. Asta ar însemna circa un sfert din cele 20 de miliarde de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pentru perioada 2007-2013 ca fonduri structurale.
Cele 2.000 de proiecte din cadrul POSDRU, program unde au fost făcute plăţi de aproape 500 de milioane de euro până în martie 2011, reprezintă circa 80% din proiectele totale. Acestea antrenează acum circa 20.000 de consultanţi, traineri şi asistenţi şi vor oferi cursuri în total pentru 1,65 milioane de persoane.
Cum s-a transformat problema Fondurilor Europene în decurs de doi ani de zile de la Fata Morgana la cel mai discutat subiect al economiei româneşti? Jurnaliştii ZF, împreună cu specialiştii din domeniu: avocaţi, traineri, experţi, bancheri, fac o radiografie a proiectelor contractate şi a paşilor pe care trebuie să îi urmeze cei interesaţi de fondurile UE.
Comanda suplimentul Fonduri Europene, la preţul de 15 lei.
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.



AFACERI DE LA ZERO