CM 2010

Câştigarea Cupei Mondiale ar putea susţine creşterea economică în Spania sau Olanda

Câştigarea Cupei Mondiale ar putea susţine creşterea economică în Spania sau Olanda
09.07.2010, 17:42 18

Adevăratul câştigător al finalei Cupei Mondiale ar putea fieconomia ţării campioane, urmând ca Spania sau Olanda săbeneficieze de o creştere economică suplimentară de circa 0,25puncte procentuale de pe urma victoriei în cel mai urmărit meci allumii, consideră mai mulţi analişti, scrie MediafaxBusiness.

Accelerarea creşterii economice va avea la bază cheltuielile maimari pentru consum şi ar putea ajunge la aproximativ 0,25 puncteprocentuale, potrivit analistului ABN Amro Bank Hein Schotsman,citat de Bloomberg. Pentru Spania, câştigarea Cupei Mondiale arputea însemna creştere economică în 2010 în loc decontracţie.
Finala Cupei Mondiale între două state europene oferă un prilej debucurie populaţiei în toiul crizei datoriilor suverane.

Ambele finaliste au nevoie de câştigarea trofeului, noteazăBloomberg. Olanda, încă afectată de costurile salvării de laprăbuşire a principalelor instituţii financiare ale ţării, a trecutşi printr-o cădere a guvernului în februarie, în timp ce în Spaniauna din cinci persoane nu are un loc de muncă, şomajul fiind celmai ridicat din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO