CM Brazilia 2014

Evoluţia lui Neymar, jucătorul de 22 de ani care îi calcă pe urme lui Pele, regele fotbalului brazilian

Evoluţia lui Neymar, jucătorul de 22 de ani care îi...

Autor: Luciana Georgescu

20.06.2014, 10:37 1199

Neymar da Silva Santos Junior, jucătorul brazilian în vârstă de 22 de ani, este unul dintre cei mai suprinzători şi creativi fotbalişti din timpurile noastre, însărcinat să aducă victoria echipei sale la Campionatul Mondial din Brazilia 2014, scrie Wall Street Journal. 

Neymar beneficiază de o oportunitate, de care nici însuşi Pele, regele fotbalului brazilian, nu s-a bucurat pe parcursul carierei sale. Tânărul fotbalist va conduce Brazilia la Cupa Mondială de Fotbal găzduită de ţara sa natală. Astfel, Neymar are şansa să aducă glorie Braziliei şi să se transforme dintr-o “senzaţie tânără” a fotbalului în legendă.

Brazilianul a primit tricoul cu Nr. 10, fostul număr al lui Pele, în general oferit celui mai bun jucător al Braziliei.

“Neymar poartă pe umeri o responsabilitate mare. Nu este corect, însă ţara îi cere acest lucru. Aşa este în fotbal”, a declarat Pele întrebat fiind dacă brazilianul în vârstă de 22 de ani este pregătit pentru această sarcină.

Atacantul este din ce în ce mai des asemnănat cu Pele, legenda fotbalului brazilian, mai ales în contextul Campionatului Mondial din Brazilia, unul dintre cele mai urmărite evenimente la nivel global.

“Pentru mine este o plăcere să fiu comparat cu un jucător atât de important precum Pele, dar el este regele fotbalului în timp ce eu sunt doar un băiat care încearcă să joace”, a declarat Neymar pentru Wall Street Journal.

Chiar dacă simte tensiunea sau nu, fotbalistul încercă să o mascheze în public. “Presiune este în toate lucrurile pe care le facem. Este normal în viaţă, dar în momentul în care eşti atlet, presiunea este mai mare pentru că eşti privit ca un exemplu pentru mulţi oameni”, a spus Neymar. Atitudinea pe care o afişează pare să îi aducă jucătorului admiraţia fanilor. Neymar are 10,4 milioane de fani pe Twitter şi aproape 5 milioane pe Instagram, ambele reţele de socializare fiind surse importante pentru a urmări evoluţia jucătorului. 

Neymar este pasionat de lumea sportului încă din copilărie, când îi idoliza pe Robinho şi pe jucătorul brazilian de tenis – Gustavo Kuerten. “Brazilienii joacă fotbal cu bucurie şi emoţie. Există o expresie care spune com o coração na ponta da chuteira (n. red. cu inima în gât )”, a spus Neymar.

Neymar a câştigat respectul unui număr mare de fani după performanţa de anul trecut de la Cupa Confederaţiilor FIFA, unde brazilianul a primit titlul de cel mai bun jucător al turneului. Anul 2013 a adus şi transferul atacantului la Barcelona, pentru aproape 80 de milioane de dolari.

Campionatul Mondial din Brazilia 2014 ar putea reprezenta şansa lui Neymar să progreseze şi mai mult. Ţara gazdă a câştigat 4 Cupe Mondiale, mai multe decât orice altă ţară, însă au trecut 12 ani de când Brazilia nu a mai adus acasă o victorie de la Campionatul Mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO