Companii

10.000 de euro, salariul celui mai bine platit executiv din Banat-Transilvania

10.000 de euro, salariul celui mai bine platit executiv
06.04.2009, 00:00 54

Directorii financiari, de productie si cei de resurse umane sunt cel mai bine platiti sefi de departamente din companiile de productie din vestul tarii, arata un studiu salarial realizat de compania de consultanta in resurse umane Aims Human Capital Romania pe un esantion de 75 de companii cu activitati in productie care activeaza in Banat, nord-vestul si centrul Romaniei.

Un director financiar dintr-o companie de productie din zona de vest a tarii are un salariu mediu de incadrare de 3.190 de euro, in timp ce un director de productie castiga lunar in medie 2.500 de euro, iar un director de resurse umane ajunge la aproape 2.400 de euro.
De altfel, cel mai mare salariu lunar brut inregistrat in studiul Aims, care a luat in considerare salariile pentru aproape 53.200 de angajati, este de aproape 10.000 de euro si apartine unui expatriat care activeaza in zona financiara. "Este vorba de o suma cuprinsa intre 9.000 si 10.000 de euro brut pe luna. Este un expatriat care este platit de pe statul de plata din Romania, ocupa o pozitie de top management, dar nu este director general", spune Gynella Parfenie, senior consultant in cadrul Aims Human Capital Romania.
Salariile in companiile de productie prezente in zona de vest a Romaniei vor creste, in medie, cu 5-6% in acest an, potrivit estimarilor avansate de respondentii studiului Aims.
Cresterile salariale estimate in acest an sunt la jumatate fata de procentul mediu inregistrat in 2008 pentru aceeasi zona a tarii. Potrivit studiului, salariul lunar mediu brut de incadrare al unui muncitor calificat este de 231 de euro, la acelasi nivel ca anul trecut, in timp ce salariul lunar mediu brut al unui director de fabrica a crescut cu aproximativ 300 de euro, pana la 4.078 de euro. Un director de calitate are un salariu de incadrare lunar mediu brut de 2.562 de euro.
"Cel mai putin bine cotati au fost directorii de protectia mediului si securitatea muncii, precum si cei de tehnologia informatiei si vanzari, a caror medie lunara bruta a fost de 1.677 de euro, 1.750 de euro, respectiv 2.154 de euro", spune Parfenie. In ceea ce priveste pachetele de beneficii, tichetele de masa sau telefoanele mobile, nu mai sunt percepute ca beneficii de angajati care ocupa pozitii de top si middle management, deoarece aproape 100% din companiile participante la studiu le ofera. Datele pentru studiul Aims au fost colectate in luna februarie a acestui an.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO