Companii

10 Stiri de business din provincie

31.07.2009, 00:00 26

Lichidatorul H&B Insolv a scos ieri la vanzare prin licitatie publica active la un pret de pornire de 800.000 de euro ale Drumuri si Poduri Cluj-Napoca, societate din grupul Compania de Constructii si Cai Ferate (CCCF) Bucuresti, potrivit cotidianului Ziua de Cluj.

Situatia economica actuala, influentata de criza economica mondiala, a generat suspendarea voluntara a activitatii pentru 5.250 de societati clujene, informeaza Ziua de Cluj.

Spitalele bacauane vor beneficia de panouri solare in cadrul proiectului "Casa Verde" initiat de Ministerul Mediului. Potrivit administratorului public al judetului, Catalin Dociu, prin implicarea in acest proiect CJ urmareste sa reduca semnificativ costurile cu intretinerea la obiectivele cuprinse in programul de investitii, informeaza cotidianul Desteptarea.

Producatorul de autocamioane brasovean Roman SA analizeaza repartizarea rezultatului financiar aferent anului 2008 in vederea acoperirii pierderilor din anii anteriori, precum si revocarea administratorului Victor Iordache si alegerea altui administrator pentru restul mandatului care expira la inceputul anului 2011, relateaza cotidianul Buna Ziua Brasov.

Galatiul valoreaza 122 de milioane de euro pe Bursa. Valoarea de piata a tuturor celor 27 de societati din judetul Galati care sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti ajunge la suma de 122 de milioane de euro. Romportmet conduce in topul firmelor listate la bursa, potrivit Monitorului de Galati.

Aprobarile de mediu necesare vor amana pentru inceputul anului viitor startul lucrarilor la termeocentrala de un miliard de euro pe care italienii de la Enel vor s-o construiasca la Galati, informeaza Monitorul de Galati.

In judetul Timis, valoarea medie a unei garsoniere s-a redus cu 11% la 33.000 de euro in trimestrul al doilea, in timp ce in cazul unui apartament de doua camere scaderea procentuala pentru perioada luata in calcul este de 18%, relateaza cotidianul Ziua de Vest din Timisoara.

In municipiul Satu Mare, E.ON Gaz Distributie isi propune sa modernizeze anul acesta sistemul de distributie a gazului natural prin inlocuirea a 75 km de conducte. Valoarea totala a acestor investitii se ridica la peste 5,3 milioane de euro, precizeaza Informatia Zilei de Satu Mare.

Reprezentantii Asociatiei Dealerilor Auto Autorizati (ADAA) Iasi sustin ca vanzarile auto au scazut dramatic in primele cinci luni ale acestui an. Majoritatea dealerilor ieseni se axeaza anul acesta pe activitatea de service, informeaza Ziua de Iasi.

Dupa cateva luni de criza financiara si o stagnare a tranzactiilor imobiliare, analistii imobiliari au ajuns la o concluzie: in Dolj, fie ca spui garsoniera, fie ca spui apartament cu doua sau trei camere, tendinta e aceeasi: scadere!, potrivit cotidianului Cuvantul Libertatii din Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO