Companii

100 de indicatori care arată poziţia României faţă de celelalte state din UE - Agribusiness

100 de indicatori care arată poziţia României faţă...

Autor: Adelina Mihai

09.05.2014, 11:50 198

Locul 1

a fost ocupat anul trecut de România în Uniunea Europeană la producţia totală de floarea-soarelui, cu un total de 2 milioane de tone. Pe locul doi s-a aflat Bulgaria, cu o recoltă de 1,8 milioane de tone, iar podiumul a fost completat de Franţa cu 1,7 milioane de tone.

Locul 1

a fost ocupat în sezonul comercial 2013/2014 de România în funcţie de rata de export a grâului, cu un raport de 57,5% între livrările în străinătate şi producţie.

Vedeţi aici toţi cei 100 de indicatori

Locul 3

a fost ocupat în sezonul comercial 2013/2014 de România în funcţie de volumele de grâu exportate. Pe primele două locuri sunt Franţa şi Germania.

Locul 2

a fost ocupat anul trecut de România în Uniunea Europeană pentru producţia de porumb, cu un total de 10,7 milioane de tone. Producţia locală a fost depăşită doar de cea din Franţa, unde s-au strâns 15 milioane de tone.

Locul 6 va fi ocupat în acest an de România în Uniunea Europeană

pentru producţia de rapiţă, cu un total de 0,7 milioane de tone. Liderul blocului comunitar va fi Germania, cu o recoltă de 5,4 milioane de tone.

Locul 10 este ocupat de România în Uniunea Europeană

în funcţie de numărul total de bovine din economie, cu un şeptel de 2 milioane de capete. Liderul din UE este Franţa, cu un stoc de 19 milioane de capete. 

Locul 4 este ocupat de România în Uniunea Europeană

în funcţie de numărul total de ovine, cu o populaţie de 8,4 milioane de capete. Marea Britanie este liderul din UE, cu 21,2 milioane de ovine, fiind urmată de Spania şi Grecia.

Locul 10 este ocupat de România în Uniunea Europeană

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO