Companii

14 afaceri de familie s-au afiliat asociaţiei Family Business Network România

14 afaceri de familie s-au afiliat asociaţiei Family...

Autor: Claudia Medrega

21.01.2015, 17:57 584

Adrem Invest, care activează în domeniul ingineriei industriale, Amset Prodexim, cu activităţi în domeniul prelucrării oţelului beton şi al realizării de confecţii metalice,Novaintermed, unul dintre cei mai importanţi furnizori pe piaţa de laborator clinic, industrial şi de cercetare, Piaţa de gros administrare, destinată încurajării producătorilor români din domeniul agricol şi Te-Rox Prod, unul dintre cei mai importanţi producători din lume de centuri de siguranţă şi distribuitori de scaune auto, accesorii şi jucării pentru copii s-au alăturat reţelei Family Business Network România (FBN), numărul membrilor ajungând astfel la 14.

Asociaţia a fost creată în 2012 de familii care deţin şi admi­nis­t­rea­ză afaceri în România pe care in­tenţionează să le păstreze în cadrul fa­miliei. Membrii FBN Ro­mânia acti­vează în IT, tehnologie, cons­trucţii, ser­vicii, turism, curierat, cosmetice (Omnilogic, MB Telecom, Ivatherm, Fan Courier, Eximtur şi alţii), asociaţia fiind parte a unei structuri internaţionale de peste 5.000 de familii din 60 de ţări.

Majoritatea afacerilor de tip familial din România sunt de mică anvergură, dar există şi businessuri de familie care au ajuns să fie recunoscute la nivel naţional şi internaţional, conform asociaţiei FBN România.

Majoritatea afacerilor de familie din România se află încă în mâinile primei generaţii, iar în următorii cinci ani unul din nouă astfel de businessuri ar putea fi transferat către moştenitori, potrivit asociaţiei Family Business Network România.

Carrefour, Volkswagen, BMW, Ford Motor, Fiat, Porsche, L’Oreal, Arcelor Mittal, Samsung Electronics, Auchan, Cargill sunt câteva dintre cele mai cunoscute companii din lume care sunt afaceri de familie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO