Companii

2,7 km de drum: singurul contract atribuit in 2010

22.04.2010, 23:09 26

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale dinRomania (CNADNR), aflata in subordinea MinisteruluiTransporturilor, a atribuit de la inceputul anului un singurcontract nou de executie de lucrari, la centura ocolitoare aorasului Sibiu (2,7 km), si o majorare a unui contract de largire acenturii de sud.

Acestea sunt singurele contracte noi, care vor genera lucrarianul acesta, restul fiind proiecte semnate in anii trecuti. Restulcontractelor atribuite de CNADNR de la inceputul anului suntlicitatii pentru contractarea de servicii, studii de fezabilitate,acte aditionale sau de executie de lucrari suplimentare, potrivitsite-ului e-licitatie.ro.

CNADNR a semnat cu firma Vectra Service la sfarsitul luniifebruarie contractul de lucrari pentru "Constructia variantei deocolire a Municipiului Sibiu la standard de autostrada - Sectiunea2, km 14,8 - km 17,5 si reabilitarea DJ 106B, km 0 - km 3,6",aceasta fiind ultima portiune a centurii Sibiu, care se afla dejain constructie pe o portiune de 14,8 km inca din 2003.

Valoarea totala a contractului este de 9,8 mil. euro (fara TVA)din care 75% din valoarea eligibila constituie finantarenerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitateaex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prinbugetul de stat.

Un alt contract mai important a fost majorarea proiectului de"largire la 4 benzi - Centura Bucuresti Sud intre A2 (km 23,6) siA1 (km 55,5), Sector 3 km 43 - km 55,5", cu suma de 36 mil. lei,constructorul fiind Straco Grup din Bucuresti. Abia in luna iunieCNADNR va scoate la licitatie proiectarea si executia tronsoanelorde autostrada Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu, cu o lungime totala de182 km.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO