Companii

2014, un an trist în Sănătate: nicio investiţie de peste 50 mil. lei nu a fost pusă pe masă

2014, un an trist în Sănătate: nicio investiţie de...

Autor: Ioana David

28.12.2014, 13:38 129

2014 este anul în care nicio investiţie de peste 50 mil. lei nu a fost realizată în sectorul privat de Sănătate, nici în piaţa de medicamente, nici în serviciile mediale. Singurele iniţiative au fost unele proiecte răzleţe, de valoare mică, ori altele care se întind pe mai mulţi ani.

Spre exemplu, producătorul Antibiotice Iaşi, controlat de Ministerul Sănătăţii, anunţă că investeşte peste 45 mil. lei (10 mil. euro) în intervalul 2014-2016 într-o nouă secţie pentru unguente şi supozitoare, produse ce vor fi destinate atât pieţei interne, cât şi exportului.

Tot în producţie, Sandoz, parte a grupului Novartis, a anunţat că investeşte aproximativ 60 mil. lei (13 milioane de euro) până la finalul anului 2015 în dublarea capacităţii de fabricaţie de la Târgu-Mureş unde operează facilităţi de producţie.

În servicii medicale, MedLife a investit peste 27 mil. lei (6 mil. euro) anul acesta (în trei hyperclinici noi în Iaşi, Galaţi şi Constanţa, în achiziţionarea a două laboroatoare în Constanţa şi Iaşi, şi în proiecte de retehnologizare a unităţilor existente).

Regina Maria a investit peste 18 mil. lei (4 mil. euro) în extindere anul acesta.

Polisano a anuţat în octombrie că va investi peste 90 mil. ei (20 mil. euro) în deschiderea a patru noi centre de radioterapie (proiect în derulare).

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO