Companii

250 de tineri lucrează pentru Samsung într-un centru de BPO la Cluj. Acţionarii mai caută 250 de oameni

250 de tineri lucrează pentru Samsung într-un centru de BPO la Cluj. Acţionarii mai caută 250 de oameni
26.08.2010, 23:58 4353

Furnizorul american de soluţii de management şi servicii BPOSykes, cu 51.000 de angajaţi şi venituri globale de 850 de milioanede dolari, a recrutat până în prezent 250 de oameni la birouldeschis în acest an la Cluj, iar până la sfârşitul anului va maiangaja alte 50 de persoane.
Grupul american, care a închiriat aproape 1.800 mp de spaţii debirouri în clădirea Sigma Center din Cluj-Napoca, dez­voltată deuna dintre firmele omului de afaceri clujean Arpad Paskany,finan­ţatorul CFR Cluj, a anunţat că anul viitor va continuarecrutările urmând să mai angajeze încă 200 de oameni.
În prezent, biroul din Cluj al companiei americane lucreazăexclusiv pentru Samsung Italia.
"Deschiderea centrului de la Cluj oferă posibili­tatea livrăriiunor soluţii low-cost de suport şi servicii în limbilevest-europene, în special italiană, pentru cererea mare din UniuneaEuropeană. Înrudirea şi totodată asemănarea limbilor română şiitaliană au reprezentat un motiv important în stabilirea unuicentru Sykes în România", a declarat pentru ZF Transilvania ChuckSykes, preşedinte şi CEO Sykes.
Până în momentul de faţă la Cluj au fost angajaţi 250 de oameni,dintre care 130 sunt vorbitori de limbă italiană.
"Vom continua angajările, intenţionând ca până la finele anuluiviitor să ajungem la aproximativ 500 de oameni în centrul de laCluj'", a mai spus Sykes. Pe lângă joburile specifice unităţilor detip call-center BPO, Sykes caută şi lideri de echipă sau oameni îndepartamentul de suport.
Salariile din BPO pornesc de la 300 de euro pe lună, însă potajunge şi până la 1.000 de euro în cazul unor abilităţi tehnicespecifice sau al cunoaşterii unor limbi străine rare.
"Având în vedere oportunitatea de dezvoltare, pe termen lung, asegmentului de customer suport, extinderea în România, respectivdeschiderea unui centru la Cluj face parte din planurile noastre petermen lung ce vizează Europa de Est, planuri conturate cu zece aniîn urmă", a mai spus preşedintele companiei de BPO.
Potrivit reprezentanţilor companiei americane, decizia de adeschide un birou Sykes la Cluj a fost influenţată şi de faptul căîn această regiune se află sediile câtorva corporaţii importanteprecum Nokia, Emerson sau Office Depot Service Center, iar în ceeace priveşte mijloacele de transport, de pe Aeroportul InternaţionalCluj sunt operate zboruri directe către numeroase oraşe importantedin Europa precum Frankfurt, München, Paris, Londra, Milano, Madridsau Budapesta.
"Am analizat trei sau patru oraşe din România înainte de a nedecide să venim la Cluj". Potrivit managerului general al SykesCluj Peter Turi, compania se află în prezent în discuţii cu diversefirme multinaţionale în vederea dezvoltării portofoliului declienţi pentru biroul din Cluj.
"Dacă în prezent singurul noastru client este Samsung, purtămdiscuţii şi cu alte companii în vederea creşterii portofoliului declienţi. Nu excludem posibilitatea ca în viitor să mai deschidem unbirou în România, însă asta depinde foarte mult de clienţii pecare-i vom avea în acel moment. Este dificil să preconizăm de acumcând va veni acel moment.
La nivel global lucrăm pentru companii din tele­comunicaţii,servicii financiare, tehnologie şi electronică'', a spus PeterTuri, general manager al centrului Sykes din Cluj.

Cine este Sykes?

Sykes Enterprises, Incorporated, este unul dintre principaliifurnizori mondiali de soluţii de management şi servicii de BusinessProcess Outsourcing (BPO).
Sykes deserveşte la nivel global aproximativ 1.000 decompanii.
La nivel global, grupul Sykes desfăşoară activităţi în cadrul a 80de centre de lucru cu clienţii, numără circa 51.000 de angajaţi şia realizat anul trecut venituri totale de 846 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO