Companii

A&D Pharma a contractat un credit sindicalizat de peste 177 mil. euro de la BRD şi UniCredit

A&D Pharma a contractat un credit sindicalizat de peste...

Autor: Cristina Bellu

15.06.2017, 15:02 248

Grupul A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, a contractat un credit sindicalizat de peste 177 mil. euro de la BRD-Groupe Société Générale şi UniCredit Bank pe o perioadă de cinci ani.

Finanţarea acordată este de tip "club loan", fiecare dintre instituţiile financiare participând cu o sumă egală de aproximativ 88,6 milioane de euro.

Tranzacţia a fost aranjată în comun de cele două bănci, BRD şi UniCredit Bank fiind aranjori principali mandataţi, BRD asumând rolul de coordonator al documentaţiei de credit, iar UniCredit Bank rolul de agent de facilitate şi agent de garanţii.

“Prin noul contract, Grupul A&D Pharma îşi refinanţează o linie de credit sindicalizată contractată în 2015 şi accesează o nouă facilitate de credit în valoare de 57 milioane de euro, beneficiind de contextul favorabil al pieţei financiare, pe fondul apetitului ridicat actual al băncilor pentru creditarea companiilor viabile, cu o bună performanţă financiară şi perspective de dezvoltare în continuare.”, se menţionează într-un document comun al celor două bănci.

Clubul bancar a beneficiat de consultanţa juridică a casei de avocatură CMS România, în timp ce Grupul A&D Pharma a fost asistat de RTPR Allen & Overy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO