Companii

A jucat în Liceenii, a creat şi a vândut o afacere, organizează cel mai mare concurs de vinuri din estul Europei, iar acum are în plan un proiect care poate să-i aducă un Premiu Nobel

A jucat în Liceenii, a creat şi a vândut o afacere,...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

30.04.2017, 11:00 5174

Nu este vorba de programul pentru o zi de weekend, ci de un parcurs de carieră. Pe vremea când juca în pelicula Liceenii, actorul Cătălin Păduraru n-avea nicio idee despre direcţia în care avea să-l ducă viaţa în plan profesional.

A ales drumul antreprenoriatului, în distribuţia şi retailul de vin, a vândut afacerea Vinexpert, iar acum organizează cel mai mare concurs internaţional de vinuri din estul Europei şi face planuri pentru un muzeu al vinului în România. Şi vrea să realizeze prima amprentă audio din lume a unui vin, plan despre care spune, râzând, că i-ar putea aduce Nobelul.

Energic şi optimist, Cătălin Păduraru poate vorbi ore în şir despre vin: planuri, trecut şi viitor, lingvistică, istorie, economie sau strategii. El este antreprenorul care în urmă cu câţiva ani a vândut afacerea Vinexpert, cu activităţi în distribuţia şi retailul de vinuri.

„Prima generaţie de antreprenori nu a ajuns încă la etapa de vânzare a afacerilor pe care le-a întemeiat. Pentru mine a fost proiectul de viaţă, îmi propusesem să ies din afacere până la 45 de ani; am reuşit chiar mai devreme. Pentru a mă dedica acestei părţi de consultanţă, formare, educaţie”, povesteşte el.

Citiţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO