Companii

A transformat casa bunicilor din Covasna într-o pensiune

Pensiunea Hanul Lupilor este funcţională de anul trecut şi are opt camere cu paturi matrimoniale

Pensiunea Hanul Lupilor este funcţională de anul trecut şi are opt camere cu paturi matrimoniale

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.03.2015, 10:06 2700

Povestea pensiunii Hanul Lupilor din Sita Buzăului (jud. Covasna) începe cu mai bine de un an în urmă, când Andreea Nedelcu, 36 de ani, a răscumpărat casa bunicilor şi a vrut iniţial să construiască o casă de vacanţă pentru ea şi familia ei.

„Ne-am hotărât s-o transformăm în pensiune şi să se întreţină cumva singură“, povesteşte Andreea Nedelcu, care a angajat trei oameni la pensiunea Hanul Lupilor.

Iniţial, terenul pe care este cons­truită acum pensiunea aparţinea buni­cilor antreprenoarei, ulterior fiind vândut.

„Eu sunt din Braşov şi această casă a fost a bunicilor mei, însă a fost vândută. Ne-a plăcut atât de mult zona, încât atunci când terenul a fost de vânzare ne-am gândit să-l cumpărăm şi să ne construim casa de vacanţă“, spune Andreea Nedelcu.

Pensiunea este funcţională de anul trecut şi are opt camere cu paturi matrimoniale. O noapte de cazare costă 100 de lei/cameră, în timp ce un prânz, care include două feluri de mâncare, costă 40 de lei, iar costul cinei (fel principal plus desert) este de 30 de lei.

Andreea Nedelcu spune că cei mai mulţi turişti vin vara şi sunt în general familii cu copii.

„Începutul încă este greu. Avem un site, dar încă este în lucru. Însă cea mai bună promovare a fost pe bază de recomandări, clienţii care au fost la noi spunându-le şi altora despre pensiunea noastră. Prea puţini au venit de pe site“, spune antreprenoarea, care este proprietara Verde de Munte Sălbatic SRL-D (societate cu răspundere limitată-debutant), firmă înfiinţată în anul 2013.

Ea povesteşte că anul trecut a vrut să ia fonduri nerambursabile de la stat pentru dezvoltarea afacerii de tip SRL-D, însă fondurile s-au epuizat.

Anul trecut, bugetul de 21 mil. lei (circa 4,7 mil. euro) destinat programului prin care statul oferă până la 10.000 de euro celor care vor să-şi deschidă o primă afacere s-a epuizat în doar trei luni de la începerea depunerilor dosarelor.

„Am avut dosarul numărul 1.205, însă fondurile s-au epuizat până la noi. Încercăm şi anul acesta, am mai schimbat proiectul şi sperăm să luăm fonduri.“

Andreea Nedelcu spune că vrea să mărească portofoliul de servicii oferite de pensiune şi să construiască, printre altele, şi o piscină şi un teren de tenis.

„Vrem să ne dezvoltăm mai mult, să luăm fonduri. Vrem să amenajăm o piscină, un teren de tenis, să luăm biciclete pentru trasee montane.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO