ZF 24

A trecut de la fabricarea poşetelor la dezvoltarea unui lanţ de 18 cofetării Georgi

Georgi Tosun Impex a realizat în 2012 afaceri de 3 mil. euro şi un profit net de 3.300 de euro. Foto Silviu Matei

Georgi Tosun Impex a realizat în 2012 afaceri de 3 mil. euro şi un profit net de 3.300 de euro. Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

23.04.2014, 00:07 2238

Georgică Văduva a lucrat de la 17 la 40 de ani în industria de marochinărie, a fabricat poşete, dar de aproape un deceniu a făcut pasul către industria alimentară, deschizând mai întâi un restaurant, iar în prezent este acţionar în mai multe firme care operează 18 cofe­tării sub brandul Georgi.

Principala firmă din grup, Georgi Tosun Impex, a realizat în 2012 o cifră de afaceri de 3 mil. euro şi un profit net de 3.300 de euro, având 221 de angajaţi, dar antreprenorul spune că vânzările sunt din ce în ce mai slabe, în condiţiile în care şi produsele de patiserie au devenit „un moft“.

„Se­cretul în cofetărie sunt ingredientele şi designul, ca la poşetă. Dacă puneai o piele bună, un material bun, şi aveai şi un design bun, ieşea o poşetă frumoasă care se vindea repede“, spune Vă­duva, care a început afa­cerea cu co­fetării într-un spaţiu închi­riat din cartierul Drumul Taberei din Capitală.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- istoria afacerii lui Georgică Văduva; de unde a pornit şi unde a ajuns; 

- date despre cifra de afaceri a firmelor controlate de Georgică Văduva; creditele contractate pentru dezvoltarea afacerii

- opinia omului de afaceri despre piaţa pe care activează; impactul reducerii TVA 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO