Companii

A trecut de la producţia de mobilă la un business cu activităţi şi cursuri pentru copii

A trecut de la producţia de mobilă la un business cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.02.2014, 17:42 383
Lumea Spiriduşilor SRL-D, un business cu activităţi pentru copii pus pe picioare anul trecut de Oana Baciu, o antreprenoare din Bistriţa-Năsăud, a ajuns să atragă lunar aproape 200 de copii la petrecerile şi cursurile pe care le organizează.
 
Oana Baciu, 33 de ani, absolventă a unei facultăţi de arte plastice, a dezvoltat anterior alături de soţul său un atelier care producea mobilier, însă odată cu scăderea puterii de cumpărare a românilor cei doi soţi s-au hotărât să treacă de la producţie la servicii. Firma Lumea Spiriduşilor, care organizează petreceri, ateliere de creaţie şi cursuri de engleză pentru copii, a fost înfiinţată în martie 2012, însă activitatea au început-o în aprilie anul trecut.
 
„Am investit în această afacere 15.000 de euro, sumă care a inclus amenajarea spaţiului unde se organizează petrecerile şi cursurile cu mese, scaune, piscina cu bile, dar şi curtea cu tobogane sau leagăne“, spune Oana Baciu. Clădirea în care se desfăşoară activităţile pentru copii are o suprafaţă totală de 120 de metri pătraţi şi este închiriată de la socrii antreprenoarei. Astfel, firma nu are costuri cu chiria, unul dintre barierele care stau în calea dezvoltării multor afaceri mici antreprenoriale.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO