Companii

Aaylex Prod, Smithfield Prod şi Maria Trading, cei mai mari exportatori de carne din România

Aaylex Prod, Smithfield Prod şi Maria Trading, cei mai...

Autor: Roana Rotaru

01.11.2016, 00:07 2636

Industria cărnii din România a trimis anul trecut carne la export în valoare de 247,6 mil. euro, în creştere cu circa 17% faţă de anul precedent, principalele ţări de destinaţie pentru carnea românească fiind Marea Britanie, Bulgaria şi Franţa, potrivit INS.

Începând cu luna octombrie a acestui an fermierii români pot exporta porci vii în UE, după mai mulţi ani în care România avea interdicţie de a exporta din cauza prezenţei pestei porcine, un virus care nu mai circulă printre suinele din ţara noastră. Astfel, exporturile de carne ar pu­tea înregistra o creştere şi mai mare în perioada următoare, ca urmare a ridicării acestei interdicţii.

Aaylex Prod, cu activităţi în producţia de carne de pasăre, este cea mai mare companie exportatoare de carne din România după valoarea exporturilor din 2015, urmată de chinezii de Smithfield Prod, care sunt printre cei mai mari producători de carne de porc de pe piaţa locală, po­tri­vit datelor INS. Pe locul 3 în clasamentul ZF este com­pania liba­neză Maria Trading, care se ocupă cu creşterea şi comercializarea animalelor vii, în special bovine şi ovine.

„Cantitatea exportată în cursul anului trecut este de apro­ximativ 15.000 de tone. Exportul valoric reprezintă apro­ximativ 30%-35% din producţia grupului, constând în special în produse proaspete, refrigerate“, au declarat pentru ZF reprezentanţii Aaylex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO