Companii

Achiziţia magazinelor BauMax de către Leroy Merlin a ajuns pe masa Consiliului Concurenţei

Achiziţia magazinelor BauMax de către Leroy Merlin a...

Autor: Cristi Moga

21.08.2014, 11:57 704

Grupul francez ADEO, proprietarul lanţului de magazine de bricolaj Leroy Merlin, a depus la Consiliul Concurenţei dosarul cu privire la achiziţia reţelei BauMax din România, în portofoliul căreia se află 15 magazine din Bucureşti şi din ţară.

Familia Essl din Austria a anunţat la începutul lunii iulie că a ajuns la un acord cu Leroy Merlin pentru vânzarea operaţiunilor din România, în condiţiile în care grupul austriac are dificultăţi financiare şi căuta o soluţie pentru restrângerea activităţii.

Leroy Merlin deţine doar un magazin în România, pe şoseaua Chitilei din Bucureşti, într-o zonă în care se află şi unul dintre cele 15 magazine BauMax din România.
“Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică ce se va realiza prin dobândirea controlului unic de către Groupe ADEO SA Franţa asupra bauMax România SRL. (...) Această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei”, au arătat reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

O decizie cu privire la această tranzacţie ar putea fi dată într-un termen de 2-4 luni, luând în calcul durata aprobării celei mai recente achiziţii din această piaţă, şi anume preluarea magazinelor Praktiker de către omul de afaceri turc Omer Susli.

Vânzările magazinelor de bricolaj din România pot fi estimate la 1,2 – 1,5 miliarde de euro pe an, fără a lua în calcul şi distribuitorii de materiale de construcţii, iar francezii de la Leroy Merlin ar putea ajunge prin această achiziţie la vânzări de aproape 150 de milioane de euro, respectiv o cotă de piaţă de circa 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO