Companii

Achizitiile se vad: Afacerile LaborMed au urcat la 17 mil. euro in primul trimestru

Achizitiile se vad: Afacerile LaborMed au urcat la 17 mil. euro in primul trimestru
28.04.2010, 23:10 36

Producatorul de medicamente LaborMed, controlat de fondul deinvestitii Advent International, a inregistrat in primul trimestrual acestui an vanzari de aproximativ 17 mil. euro, in cresterecomparativ cu nivelul de 10 mil. euro din perioada similara aanului trecut.

In rezultatele din 2010 au intrat si vanzarile brandurilor Ozonesi PlantExtrakt achizitionate anul trecut. Vanzarile din aceastaperioada sunt in linie cu estimarile.

"Exporturile au generat 8% din vanzari. Livrarile externe auinceput sa creasca, in special in Polonia, unde vom lansa opt noiproduse anul acesta", a spus Stephen Stead, director general alLaborMed.

Intr-un interviu acordat recent Ziarului Financiar, sefulLaborMed spunea ca estimeaza in acest an vanzari de aproximativ 8mil. euro in Polonia, principala piata externa a companiei.Producatorul a intrat in Polonia anul trecut odata cu achizitiabrandurilor companiei Ozone, care avea o prezenta regionala.

Polonia va genera in acest fel circa 11% din cifra de afaceritotala a companiei estimata in 2010 la circa 70 mil. euro. Intotal, exporturile LaborMed vor ajunge in acest an la 15% din cifrade afaceri fata de 6% in 2009. Compania mai are activitati si inBulgaria, Ungaria, Cehia si Slovacia. In urmatorii doi-trei aniprezenta internationala a companiei va genera minimum 25 mil.euro.

Compania a anuntat ieri finalizarea procesului de rebranding,dupa achizitia portofoliilor Ozone si a celor 12 branduriPlantExtrakt.

"La nivel operational, atat in Romania, cat si in EuropaCentrala si de Est vom actiona prin trei divizii dedicate fiecaruibrand principal: Labormed pentru generice, Ozone pentru produselefara prescriptie si Ozone Natural pentru remediile bazate peextractele naturale de plante", a adaugat Stead.

Fondul de investitii Advent International, actionarul LaborMed,a intrat anul acesta pe piata serviciilor medicale private prinachizitia retelei de clinici Centrul Medical Unirea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO