Acţionarii Genius Travel au cerut insolvenţa agenţiei

28 aug 2016 Autor: Dana Ciriperu

Acţionarii agenţiei de turism Genius Travel din Capitală, care şi-a informat turiştii prin e-mail la jumătatea lunii august că nu le mai poate onora vacanţele plătite, au depus joi, în 25 august, la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă, care se va judeca în data de 13 septembrie.

Acţionarii Genius Travel sunt George Ionuţ Costea, 30 de ani şi  Ştefan Bogdan Dumitru, 34 de ani.

Informaţia privind dosarul de insolvenţă a apărut pe site-ul supervizor.ro şi pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Din datele prezentate Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) de acţionarul majoritar al agenţiei Genius Travel, Ionuţ Costea, reiese că 147 de turişti au fost păgubiţi, iar prejudiciul se ridică la 136.000 de euro, potrivit oficialilor ANT. Reprezentanţii ANT au spus că Ionuţ Costea, acţionarul majoritar al agenţiei s-a prezentat la ANT, miercuri, pentru a prezenta acte referitoare la problema cu care se confruntă firma.

Anterior şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a exclus agenţia „pentru prejudicii morale create asociaţiei, prejudicii de imagine create agenţiilor de turism membre şi nemembre, care funcţionează corect şi îşi respectă clienţii, prejudicii materiale create turiştilor care au cumpărat vacanţe de la Genius Travel şi nu le pot efectua“, se arată într-un comunicat transmis de asociaţie.

Reacţia publică a venit după ce clienţii agenţiei au primit primele e-mailuri prin care Genius Travel îi anunţa că intră în insolvenţă şi nu le va mai putea onora vacanţele plătite.

Cei doi tineri au pus bazele agenţiei de turism Genius Travel  în 2008, anul trecut businessul lor ajungând la 2,3 milioane de lei şi pierderi de 514.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Datoriile se ridicau la 2,4 milioane de lei, mai arată mfinante.ro. Agenţia figurează cu 29 de angajaţi anul trecut.

 

 

 
Cuvinte cheie:
actionari
, agentie
, insolventa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide