Companii

Acţionarul unui lanţ de 17 farmacii din Cluj: „Farmacia nu este un comerţ, deşi suntem trataţi ca societăţi comerciale”

Dintre cei 170 de angajaţi ai Ducfarm, 130 sunt angajaţi de specialitate, farmacişti şi asistenţi de farmacie.

Dintre cei 170 de angajaţi ai Ducfarm, 130 sunt angajaţi de specialitate, farmacişti şi asistenţi de farmacie.

Autor: Georgiana Mihalache

06.01.2017, 00:04 2161

Farmaciile Ducfarm, o afacere de familie din Cluj înfiinţată în urmă cu 12 ani, şi-a triplat veniturile în ultimii cinci ani mizând pe extindere în judeţele apropiate de Cluj şi a ajuns la o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei în 2015, iar anul acesta va depăşi acest nivel, potrivit lui Radu Oprean, unul dintre acţionarii farmaciilor.

„Creşterea s-a bazat pe faptul că am mărit numărul de puncte de lucru. Probabil că o mai bună repartiţie teritorială a condus şi la creşterea cifrei de afaceri. Dorim să ne extindem în judeţe limitrofe Clujului pentru că suntem un business mic, de familie şi încerăm să-l controlăm. În Cluj nu cred că o să ne mai extindem pentru că am ajuns la limită. Încercăm în zonele «emergente», care încep să crească”, a spus Radu Oprean, unul dintre acţionarii Ducfarm.

În prezent, reţeaua de farmacii clujeană are în portofoliu 17 farmacii, dintre care cele mai multe în Cluj (13), una în Turda, două în Zalău şi una în comuna Hida din judeţul Sălaj. „Omul nu vine la farmacie pentru că vrea, vine doar când are nevoie. Farmacia nu este un comerţ, deşi suntem trataţi ca societăţi comerciale. Noi nu suntem comercianţi, ci asigurăm o componentă esenţială a serviciilor de sănătate”, a spus Radu Oprean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO