Activ Property Services: Investiţiile în domeniul industrial şi logistic sunt frânate de starea infrastructurii

17 iul 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Piaţa de logistică şi spaţii industriale este însă segmentul imobiliar care creşte mai rapid decât cel de birouri sau rezidenţial în România.

Lipsa unei infrastructuri eficiente este o piedică în calea dezvoltării segmentului imobiliar industrial şi a atragerii de noi investiţii în acest domeniu. Deşi acest sector a fost scena unui număr mare de tranzacţii şi dezvoltări de tip greenfield în ultimul deceniu, potenţial de creştere încă există, însă multe investiţii sunt puse pe hold din cauza infrastructurii deficitare. Spre exemplu, România are doar 700 km de autostradă, iar Capitala nu are o centură funcţională.

„Potenţialul domeniului industrial şi logistic este frânat de starea infrastructurii, mai ales atragerea de noi investiţii în industrie fiind afectată de aceasta“, spune Florian Gheorghe, head of research în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Activ Property Services.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Activ Property Services
, domeniul industrial
, logistica
, investitii
, infrastructura
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide