Companii

Activ Property Services: Investiţiile în domeniul industrial şi logistic sunt frânate de starea infrastructurii

Activ Property Services: Investiţiile în domeniul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.07.2017, 00:05 133

Piaţa de logistică şi spaţii industriale este însă segmentul imobiliar care creşte mai rapid decât cel de birouri sau rezidenţial în România.

Lipsa unei infrastructuri eficiente este o piedică în calea dezvoltării segmentului imobiliar industrial şi a atragerii de noi investiţii în acest domeniu. Deşi acest sector a fost scena unui număr mare de tranzacţii şi dezvoltări de tip greenfield în ultimul deceniu, potenţial de creştere încă există, însă multe investiţii sunt puse pe hold din cauza infrastructurii deficitare. Spre exemplu, România are doar 700 km de autostradă, iar Capitala nu are o centură funcţională.

„Potenţialul domeniului industrial şi logistic este frânat de starea infrastructurii, mai ales atragerea de noi investiţii în industrie fiind afectată de aceasta“, spune Florian Gheorghe, head of research în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Activ Property Services.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO