Companii

Active ale edy Spedition, la vânzare pentru 8 mil. euro

Afa­cerile companiei edy Spedition s-au diminuat de şase ori faţă de nivelul de apogeu atins în 2011

Afa­cerile companiei edy Spedition s-au diminuat de şase ori faţă de nivelul de apogeu atins în 2011

Autor: Ioan Dornescu

22.06.2015, 00:07 11968

Sediul din oraşul Brad, judeţul Hunedoara, al transportatorului edy Spe­dition, lider al pieţei de profil înainte de intrarea în insolvenţă, ală­turi de alte active, sunt scoase la vânzare de administratorul judiciar al companiei, în cadrul unor licitaţii cu strigare programate la începutul lunii viitoare.

Intrarea în reorganizare a transporatorului, în urmă cu trei ani, la puţin timp după moartea fondatorului Alin Popa, decedat în urma unui accident rutier, arată cât de fragile sunt businessurile locale conduse de un „one-man-show“.

Valoarea totală a bunurilor pentru care se încearcă găsirea unui nou proprietar, prin procedurile programate la începutul lunii viitoare, depă­şeşte 8 milioane euro, plus TVA. În cadrul licitaţiilor cu strigare, organizate la 3 iulie, vor mai fi valorificate şi două autoservice-uri aparţinând edy Spedition, mai multe mijloace de transport, echipamente, instalaţii, mo­bilier sau apartamente.

Activitatea transportatorului s-a comprimat puternic în ultimii ani, afa­cerile diminuându-se de şase ori faţă de nivelul de apogeu atins în 2011. Totodată, flota de camioane s-a sub­ţiat considerabil, iar aproximativ 1.000 de angajaţi au părăsit compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO