Companii

Acum este momentul să vă asiguraţi maşina: reducerile la Casco ajung şi la 25%

29.07.2010, 08:11 42

Asigurătorii au început un adevărat război al ofertelor pentruasigurarea auto Casco în ultimele săptămâni, oferind reduceri chiarşi de 25% de la preţul de bază, pentru a atrage clienţi noi şi a-şiresuscita vânzările.

De competiţia tot mai ridicată dintre asigurători pot profitaproprietarii de maşini, care au posibilitatea acum să încheieaceastă asigurare la un preţ mai mic.

De exemplu, Generali Asigurări oferă în această perioadă oreducere de până la 15% clienţilor care încheie asigurarea Casco.Oferta este diferenţiată în funcţie de marca maşinii: pentruVolkswagen sau Skoda reducerea este de 15%, pentru Ford sau Hyundai- de 12%, iar pentru restul maşinilor - de 7%. Astfel, dacă pentruun Opel Astra cu motor de 1,4 litri o asigurare Casco are în modnormal o primă de 600-700 de euro pe an (la o valoare asigurată de11.000 de euro), cu reducerea de 7% aceasta ajunge la 558-651 deeuro.

Asigurarea Casco acoperă riscuri ca incendiu, explozie, trăsnet,furt total sau parţial, avarii accidentale, evenimente naturale şievenimente socio-politice.

O altă companie care oferă reduceri este BCR Asigurări, carepentru bugetari ajung la 25%. Scăderea de preţ este de 15% dacănumai asiguratul lucrează la stat şi de 25% dacă şi soţia/soţulasiguratului este bugetar.

De asemenea, compania a lansat recent o nouă asigurare Casco(Casco Plus), pe care o vinde până la sfârşitul lunii septembrie cuo reducere de 20% faţă de preţul de bază. Pe lângă acoperireariscurilor de avarii şi furt şi a cheltuielilor medicale în caz deaccident, poliţa acoperă şi asistenţa rutieră în toată Europa,Rusia (partea europeană) şi Turcia. Suma asigurată poate variaîntre 5.000 şi 100.000 de euro, iar cotaţia de primă se ridică la6% din aceasta, dar cu reducerea de 20% coboară la 4,8%. Pentru omaşină de 10.000 de euro, prima este acum de 480 de euro pe an, darîncepând cu luna septembrie, când se încheie perioada promoţională,preţul va creşte la 600 de euro.

Poliţa poate fi încheiată numai de persoane fizice sau persoanefizice autorizate, pentru maşini care nu sunt mai vechi de patruani.

De obicei, asigurătorii practică o franşiză de 100 de euro lapoliţa Casco. Franşiza reprezintă partea din pagubă pe care trebuiesă o suporte asiguratul în cazul în care se produce unul dinriscurile cuprinse în poliţă.

Şi Ardaf promovează un produs Casco cu prime mai scăzute, darcuantumul reducerii este determinat de caracterisicile fiecăruiclient în parte.

Odată cu criza, asigurătorii au devenit mai flexibili, clientulavând posibilitatea să îşi aleagă riscurile pe care vrea să leasigure. Dacă alege mai puţine riscuri, plăteşte o primă mai mică.De exemplu, Groupama a lansat un produs Casco mai personalizat.Poliţa are cinci variante: Mini, Midi, Grand, Total şi Total Plus.Mini acoperă cele mai puţine riscuri şi are cea mai redusă primă,iar Total Plus are cele mai multe riscuri incluse şi cea mai mareprimă. Cea mai ieftină poliţă acoperă dezastrele naturale,incendiul, explozia, costurile pentru limitarea daunelor şi daunecauzate de terţe persoane.

În primele luni din acest an multe companii de asigurări auînregistrat scăderi de două cifre ale vânzărilor de poliţeCasco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO