Companii

Adama lucreaza la cel de-al cincilea proiect de locuinte

22.05.2009, 00:00 86

Compania de dezvoltare imobiliara Adama, care a finalizat in cartierul bucurestean Titan proiectele Evocasa Titanium, Evocasa Swiss Cottage si prima etapa a proiectului Edenia, a inceput lucrarile la cel de-al cincilea proiect in aceasta zona - Evocasa Optima, care va cuprinde in total aproape 500 de locuinte.
Adama mai are in constructie si proiectul Armonia, din care va finaliza un bloc pana la sfarsitul acestui an. In cadrul proiectului Optima compania a inceput lucrarile la prima etapa, formata din trei blocuri cu 80 de apartamente fiecare, a caror finalizare este programata pentru anul viitor.
"Am inceput acest proiect deoarece nu ne uitam la cum arata piata in momentul actual, ci ne gandim la cum va fi in momentul finalizarii proiectului. In plus, este si mai ieftin sa construiesti acum, deoarece sunt mai putine proiecte. O serie de dezvoltatori dispar acum din Romania, deoarece aveau un model in care atrageau finantari externe pentru a plati avansurile, iar restul de bani incercau sa ii atraga de la bancile locale. Acest model de business dispare acum", a declarat David Flusberg, presedinte si fondator al Adama.
Adama a finalizat sau are in constructie peste 1.000 de locuinte, din care a vandut pana in prezent circa 600 de unitati. Compania mai are disponibile opt locuinte in ansamblul Evocasa Swiss Cottage, finalizat in apropierea bulevardului Theodor Pallady, si ceva mai multe locuinte in proiectul Armonia, format din 393 de apartamente, in care detine mai multe locuinte si compania norvegiana Romania Invest.
"Nu mai avem riscuri in proiectul Armonia. Romania Invest este in continuare in afacere, dupa ce am incasat recent o transa de bani de la ei", a mai spus Flusberg.
Compania a finalizat pana la ora actuala circa 400 de locuinte in Titan, fiind unul dintre dezvoltatorii cu cele mai multe locuinte livrate la nivelul Bucurestiului.
Locuintele din cadrul proiectului Optima, a carui constructie se afla la inceput, au un pret promotional de 50.000 de euro, plus TVA, pentru apartamentele cu doua camere, in timp ce garsonierele din Armonia, proiect care va fi livrat de la sfarsitul acestui an, costa 63.000 de euro, plus TVA.
Adama este controlata de fondurile Tiger Global din America si Immoeast din Austria si detine pe plan local 45 de proiecte, destinate in special realizarii unor ansambluri rezidentiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO